1.100.000 kroner til bekæmpelse af Malaria i den tredje verden

26.06.2017

Af: Evan Johansen

Gennem de senere år, er der blev indsamlet penge rundt om i landets klubber til projektet ”Roll Back Malaria”, som den internationale Y's Men's bevægelse har iværksat sammen med FN.

Opfindsomheden for at skaffe penge har været stor. Det begyndte med salg af Fluesmækkere – en ide som Hardernes Y’s Men’s klub i Holstebro udviklede. Siden er der blevet solgt postkort i klubberne på initiativ fra Aulum Y's Men's klub. Alt i alt er det blevet til 1.100.000 kroner.

Det store beløb blev ved festaftenen på årets regionskonference i Holstebro givet videre til den internationale præsident Joan Wilson fra Canada, som deltog i den danske konference. I øvrigt første gang i flere år, at den internationale præsident gæster Danmark, når vi lige ser bort fra det år, hvor Poul V. Thomsen, Kjellerup Y's Men´s club bestred posten.

Joan Wilson er stærkt optaget af de mange projekter som den internationale bevægelse står bag, og var derfor meget imponeret over den store donation fra Danmark til Roll Back Malaria. For hende et bevis på, at Y’s Men’s tanken lever – at være i tjeneste for mennesker rundt i verden.