13 glade håndværkere skal arbejde i Grønland

18.04.2016

Dags dato er der udpeget 13 håndværkere der skal arbejde i Grønland i sommeren 2016. En valg der ikke var let, idet der har været tilmeldinger fra i alt 32 Y´s Men.

Status vedr. projektet er meget positivt. Danske Y´s Mens klubber har virkelig taget godt imod projektet. Endnu engang tak for det, alle sammen.

Alle tilmeldte var kvalificerede, men desværre kunne vi ikke tilbyde alle at komme med.  Jeg håber at skuffelsen hos de personer der ikke får tilbuddet, ikke er for stort.

I øjeblikket er jeg ved at undersøge muligheder for at leje huse i de byer vi skal arbejde i, således at dette bliver billigere frem for at bo på hotel. Om det lykkes ved jeg endnu ikke, men mon ikke?

Næste fase bliver at have kontakt til trælasthandler, farvehandler m.v. for at de har de vare hjemme vi skal bruge, og til den rigtige pris.

Først i april, holdes der info møde med de udvalgte håndværkere, hvor vi gennemgår de enkelte projekter, orienterer om de forventede krav til opholdet, samt  andre praktiske info. Håndværkerne skal også lige hilse på hinanden, da holdet er sammensat fra alle dele af Danmark.

Jeg håber projektet bliver spændende, at vi må få et godt og positivt sammenhold, - kammeratskab, ud fra RD´s Motto: Samarbejde, Fællesskab og Udvikling.

Her først i maj rejser jeg og Gert Svendsen, Blå Kors,  til Grønland for at foretage de sidste nødvendige møder, inden håndværkerne kommer. 

Selve regionsprojektet, Børn og Unge i Grønland, er der også meget stor opbakning til, mange klubber har bedt enten Blå Kors eller undertegnede om at få en klubaften. Tak for det! Jeg ønsker og håber, at alle klubber vil bidrage med et beløb til regionsprojektet, så vi opnår de 1.2 mill. kr. vi har stillet i udsigt til projektet.

Pengene til projektet bruges til Nivé Heilmann,  hendes rejser rundt i Grønland, - til at starte aktiviteter i byerne/husene, - til lønninger og - transport. 

Nivé er startet i Grønland, og når Gert og jeg kommer først i Maj, har Nivé været i alle 6 byer. Hun kan give os et indtryk af hendes besøg, hendes vurderinger og at vi i fællesskab kan få startet UDEN at Grønlænderne føler, at vi "trækker noget ned over hovedet" på dem. Jeg tror det handler om lidt "listesko", i starten,  derved er chancerne større for at opnå et tilfredsstillende resultat.

Jeg glæder mig rigtig meget til at følge dette projekt.

Endnu engang tak til jer alle der har vist interesse for at komme med til Grønland, - jeg er SÅ stolt over , at vi danske Y´s Men kan løse denne slags opgaver, netop ved at stå skulder - ved - skulder. Tak alle sammen.

 

Med stor forårs hilsen til jer alle,

Poul Henning 

PS.: Husk at støtte projektet økonomisk. Tak.