20.000 gange tak for hjælpen

31.08.2017

Af: Evan Johansen

Hver sommer gennemfører KFUMs Idrætsforbund et træner/lederkursus på Hellebjerg Idrætsefterskole.

Her uddannes unge mennesker til trænergerningen, men også til at på tage sig lederopgaver i deres forening, ligesom de får en indføring i kristendom, og dermed gøres til hele mennesker.

For at billiggøre kurserne, søger forbundet blandt andet tilskud via ASF-fonden hos Y´s Men, og i år er der bevilget 20.000 kroner til kurserne – et tilskud som forbundet er meget glade for og man via denne artikel om en kursist oplevelser, siger 20.000 gange tak for.

En af årets kursister var Julie Deigaard fra Kolding KFUM. Hun har været med de sidste fire år, og vil nødig undvære sommerkurset, der giver hende en god ballast til arbejdet som spiller og træner i Kolding KFUM.

Hjemmesiden har mødt den 20-årige kursist og snakket med hende om, hvorfor hun gik i gang med en træner/lederuddannelse, og hvad hun får ud af det.

- Jeg har valgt at bruge en uge af min sommerferie, på at udfordre mig slev. På at lære nye mennesker at kende, men også for at lære nye sider af mig selv. Jeg har som spiller og træner hørt en masse positive ting om Hellebjerg, og derfor tog jeg for fire år siden chancen og tog på kursus. Det er den bedste chance, jeg nogensinde har taget, fortæller Julie.

Hun har på kurserne lært en masse om, at håndboldtrænere ikke er ens, men at man kan træne på mange forskellige måder, og at intet er den rigtige måde at være træner på.

- Jeg har blandt andet lært rigtig meget om fejl retning hos spillerne, og om hvad min rolle er som træner. Men jeg har også lært en masse nye mennesker at kende. Derfor har jeg fået rigtig meget ud af at være på kursus på Hellebjerg. En viden, jeg har stort gavn af i mit arbejde i klubben. Samtidig har jeg gået venner for livet, konstaterer Julie.

Hjemme i Kolding KFUM har Julie stort gavn af, hvad hun har lært på kurserne. Lige nu arbejder hun med spørgsmålet: ”Hvordan bliver jeg en bedre træner – skal jeg være hårdere eller blidere? Svaret har hun fundet, takket være de værktøjer hun fik på kurset.

Fællesskabet betyder

Nok er der en del fagligt stof på kurserne, men hos Julie er der ingen tvivl – fællesskabet med de øvrige kursister og instruktører betyder allermest.

- Fra morgen til aften, er man omgivet af mennesker, der kun vil ens bedste. Der er i løbet af ugen flere aktiviteter, hvor vi som kursister deles op på hold på tværs af trin (kurserne indeholde 5 trin), hvilket er alletiders. Det bedste er, at fællesskabet skabes på tværs af alder, fastslår Julie.

En dag på kurset er afsat til K-dag, hvor der sættes fokus på kristendommen.

- Det er en rigtig god ide med sådan en dag. Umiddelbart lyder en hel dag med kristendom, som rigtig kedelig, men sådan er det slet ikke på kurset. Vi bliver delt ind i forskellige hold, hvor man laver teater, diskuterer emner, mens andre planlægger turen til kirken, hvor dagen sluttes med gudstjeneste. K-Dag er bare rigtig godt og en god ide, understreger Julie.

Hun har været på kursus fire år i træk, og er sikker på, at hun er med igen næste år.