Præsident Børge Movild overrækker æresbevis til Hans Jørgen Hørlyck og Svend Frehr begge med ægtefælle.

Alssund Y’s Men’s Club: 40 år i fællesskab og i omsorg for andre

10.11.2017

Vort motto ” At vedkende sig den pligt, som følger med enhver ret” lød gentagne gange ved jubilæumsfesten, da Alssund Y´s Men’s Clubs 23 mandlige medlemmer med ægtefæller markerede dagen sammen med gæster fra broderklubben i Lemvig, fra Tyskland samt naboklubber i området markerede dagen.

Efter en gudstjeneste i Broager kirke samledes de 70 deltagere til festmiddag på Broager Strand Camping.

Klubbens præsident Børge Movild holdt festtalen og fremhævede i sin tale den geniale idé, som ligger til grund for Y’s Men’s bevægelsen, hvor et medlemskab giver engagement, kammeratskab og identitet.

Af de 70 medlemmer, som gennem årene har været tilknyttet klubben, er der i dag kun 2, som var med fra starten. De blev hyldet og hædret ved at blive optaget i Y’s ”Den gyldne bog”.

Gennem de mange år har klubben doneret penge til utallige projekter både lokalt og globalt. Årligt mellem 80.000-100.000 kr. Især kristeligt ungdomsarbejde og projekter i ulandene er tilgodeset. Således fik Dybbølspejderne 20.000 kr., da de købte Sønderborg kasernes gamle soldaterhjem til klubhus, og organisationen Fremtid og Håb, som arbejder blandt gadebørn i Tanzania, har flere gange fået hjælp.

Pengene tjener klubben ved mange forskellige aktiviteter som f.eks. praktisk arbejde, julemarked, bagagerumssalg eller ved at arrangere en nytårskoncert på Alsion.

Klubben træder også gerne til med praktisk hjælp, hvor klubbens formål og holdning tilsiger det som ved arrangementer som ”Jesus på Slottet”, SpejderLejr 2017 og lignende.