Billund Y’s Men’s Club har igen uddelt over kr. 200.000,- til velgørenhedsprojekter i både ind- og udland.

12.04.2018

Af: Kristian Hansen

Over de sidste 5 år har Billund Y’s Men's Club uddelt samlet kr. 1.060.000,- som kommer fra Minigolf og loppemarked oplyser Kristian Hansen fra Billund Y’s Men's Club.

Hvert år fordeler klubben sine midler til uddeling i 4 puljer, nemlig de lokale, som er her i området, de regionale, som er det øvrige af landet, og de internationale, som er ude i den store verden. Den sidste pulje er de såkaldte regionsprojekter, som alle landets ca. 140 klubber med ca. 3.450 medlemmer støtter i fællesskab.

I Billund klubben er der uddelt kr.  51.200,- til de lokale projekter, som er spejderleajre, julehjælp til børnefamilier gennem Cafe Jydepotten og Røde Kors.  Til de regionale er uddelt kr. 44.500,- som er bl.a. julehjælp til Kirkens Korshær.  Man har i år støttet Lystruphave Efterskole ved Bryrup, som er en efterskole for ordblinde, og elever med læsevanskeligheder.  Denne efterskole står Y’s Men og KFUM & KFUM bag.

Til internationale projekter er uddelt kr. 72.800 som er til bl.a. SOS børn, Dansk Flygtninge hjælp og Wutomiagri som er et landbrugsprojekt i Mozambique.

Regionsprojekterne har fået kr. 48.000 som bl.a. går til en skole i Bangladesh.