De tre nominerede til årets ungdomslederpris var alle mødt frem til overrækkelsen. Her ses de sammen med præsident Oluf Dahl, regionsleder elect Kristen Grysbæk – og de tre unge er Thomas Lund Pedersen, Brædstrup FDF – Frida Viktor, De grønne spejdere i Brædstrup – og årets ungdomsleder Kirstine Svansøe Iversen – yderst til højre er det formanden for klubbens aktivitetsudvalg – Erling Birkbak.

Brædstrup Y´s Men´s Club sætter pris på ung leder

22.05.2017

Af: Evan Johansen

Sidste år indstiftede Brædstrup Y´s Men´s Club en lederpris, som blev givet til en leder i børne- og ungdomsarbejdet i klubbens dækningsområde, som er de gamle Brædstrup og Them kommuner.

Ideen var at prisen skulle uddeles hvert år, men allerede i år har klubben ændret en smule på proportionerne, idet man har valgt, at prisen hvert andet år skal tilfalde en ung leder mellem 17-25 år.

- Vi har valgt denne løsning fordi vi gerne vil anerkende unges indsats og engagement, og samtidig fremhæve, at der er mange unge, der yder en stor frivillig indsats. En indsats der er nødvendig for at foreningerne kan fungere. Det er ikke kun os gamle, der trækker læsset, langt fra. Men det er sjældent vi ser en anerkendelse af de helt unge – derfor har vi indført ungdomslederprisen, fortæller formanden for klubbens aktivitetsudvalg Erling Birkbak.

At der er behov for prisen vises med alt tydelighed, idet klubben modtog tre velbegrundede indstillinger, og det var svært at vælge en modtager ud.

- Der måtte målfoto til, men det er kun dejligt at der findes så engagerede unge ledere, det viser, at der er håb for fremtiden, konstaterer Erling Birkbak.

Prisen der er på 2500 kr. og finansieres af Jyske Bank, Sparekassen Kronjylland, Norleg og Super Brugsen i Brædstrup tilfaldt 19 årige Kirstine Svansøe Iversen, KFUM-spejderne i Voerladegaard. Hun har været spejder i mere end 13 år, og er i dag bæverleder. Sideløbende er hun leder i den lokale idrætsforenings gymnastikafdeling. I sandhed en aktiv pige, der ikke keder sig.

- Spejder er ikke noget man går til – det er noget man er, konstaterede Kirstine efter hun havde modtaget prisen.

Hun tilføjer at hun er spejder fordi hun får så meget igen i mødet med børnene.

Ved prisuddelingen i klubbens genbrugsbutik Brædstrup Genbrug var regionsleder elect Kristen Grysbæk med, idet han samme aften skulle holde et foredrag med titlen ”Tanken bag” i Brædstrup Klubben, hvortil repræsentanter fra børne- og ungdomsorganisationerne var indbudt.