Cykelrally i Brædstrup

30.09.2016

Af: Evan Johansen

Hjælp til selvhjælp kunne være en passende titel på det arrangement, som Brædstrup Y´s Men´s Club stod bag lørdag 24. september. For første gang gennemførte klubben et cykelrally i samarbejde med De grønne Spejdere, DDS og FDF i Brædstrup.

Normalt betænker klubben de tre organisationer med tilskud fra genbrugsbutikken til forskellige aktiviteter, men cykelrallyet var det lidt anderledes. Klubbens medlemmer stod for de praktiske gøremål omkring arrangementet, mens medlemmer af de tre organisationer trampede i pedalerne, løb eller gik for at tjene penge til deres arbejde.

- Der blev virkelig gået til stålet og vist vilje til at tjene en skilling. I den time løbet gik over, blev der trampet, løbet og gået i alt 616 km.  – hvilket indbragte 34.000 kr. til organisationerne, fortæller formand for aktivitetsudvalget, Erling Birkbak.

Organisationerne har mistet en del penge på det sidste, fordi Horsens Kommune har opsagt en aftale om avisindsamling. Derfor har Brædstrup Y´s Club valgt, at hjælpe med at skaffe midler til arbejdet.

- Det er en win-win situation for os. Vi hjælper dem med at tjene penge uden de store arbejdsmæssige krav, og i klubben får vi et arbejdsfællesskab, der er med til at styrke vores klub. Alle klubmedlemmer og deres koner kan være med her, fortæller Erling Birkbak.

Løbet blev gennemført i bymidten af Brædstrup med start og mål foran klubbens butik – Brædstrup Genbrug.

Planen er at gentage arrangementet hvert år.