Over hundrede mennesker var samlet i Nibehallen til Danmark Spiser Sammen

Danmark spiser sammen…

26.04.2017

Af: Poul E. Petersen

Danmark spiser sammen. Er en national begivenhed, hvor man gør det lettere for alle at invitere indenfor.

Fem foreninger i Nibe har også sat fokus på ensomhed ved at bringe mennesker sammen, der normalt ikke mødes. De fem foreninger i Nibe: Hjerteklubben, Solsidens venner, Ældresagen, Røde Kors-Besøgsvenner samt Nibe Y’s Men’s Club.

Vores intension med at samle mennesker til et fælles måltid er på tværs af generationer, kulturer, naboskaber og på tværs af foreninger. Ved at være del af en gruppe, der skaber venskab og tryghed for den enkelte, og gerne skulle kunne fortsætte og danne fællesskab, fortæller Anna Hansen fra Ældresagen, der er en af de fem foreninger der står bag det lokale initiativ.

Stor interesse…

Mere end 120 personer tog imod indbydelsen, og kunne i fællesskab nyde et måltid sammen i en hyggelig atmosfære, ikke mindst på grund af det store arbejde der var gjort for at rammerne omkring arrangementet blev optimale - med flotte pyntede borde - med masser af forårsblomster, og en smuk kuvert til alle, hvor de blev præsenteret for små ordsprog ved hver kuvert.  

Noget der vil fortsætte…

På opfordring fra Folkebevægelsen mod Ensomhed blev det berammet til i uge 17, at  >>Danmark Spiser Sammen<<  og det vil strække sig over hele året. Formålet er at få os alle til at kigge op - og række ud. Det skulle gerne   få de mange initiativer til at vokse og sprede sig. Så man som enkeltperson bliver hjulpet på vej til at række ud og invitere naboen, den fremmede, forældregruppen eller fodboldklubben til en øl, en kop kaffe, en pizza eller måske en middag.

Om Folkebevægelsen mod Ensomhed…

Flere end 210.000 mennesker føler sig ofte ensomme. Folkebevægelsen mod Ensomheds vision er at halvere antallet inden udgangen af 2020. Over 70 organisationer arbejder sammen om denne vision, og en del af indsatsen er den store landsdækkende begivenhed ”Danmark spiser sammen” som løb af stablen første gang i uge 17 2016, og som igen afvikles i uge 17 2017.

Mennesker skal bringes sammen…

Kernen er, at måltider og fællesspisning skaber fællesskaber, som bringer mennesker sammen, der ikke normalt mødes. Målet er også, at vi alle skal blive bedre til at invitere andre indenfor – men også til at selv at sige ja tak til invitationer til at deltage i nye fællesskaber.

Nibe Y’s Men’s Club har i mange år praktiseret en ”roterende middag” i hjemmene hos medlemmerne, forstået således at man spiser forret et sted og ”roterer” videre, og spiser hovedretten det næste sted - og slutter med dessert og kaffe det sidste sted. Det giver udover klubfællesskabet en nærhed der styrker fællesskabet.