Distriktskonference i Rumænien

08.06.2016

Den 28. maj blev der afholdt konference for distrikt Transylvaniens 9 Y’s Men’s klubber. Der var et pænt fremmøde med 37 deltagere, selv om der desværre var 3 klubber der ikke var repræsenteret.

Fra Danmark deltog koordinator for Rumænien Erling Larsen fra Kalundborg Y’s Men’s Club og fra Vejle Y’s Men’s Club 2 der er moderklub til den inviterende klub, Frits Nielsen. 

I år var det Y’s Men’s Club Cristian of Sighisoara der var vært for konferencen, som blev afholdt i det nybyggede hotel Schassburger Tor der ligger i udkanten af Sighisoara. Ud over store stækninger mellem klubberne i Rumænien tager det også tid at komme over bjergkæderne, så det kan være et flerdages projekt at være deltager. Derfor er det nødvendigt for mange at overnatte, hvilket for nogle var på hotel og andre privat ved klubbens medlemmer. Derfor ankom nogle af de første allerede fredag aften, og der var arrangeret lidt fællesspisning og aftenhygge. Lørdag formiddag ankom de resterende deltagere og alle blev budt velkommen med kaffe og kage.

Kl. 1100 startede konferencen, og efter de sædvanlige småproblemer med PC og projektor kom konferencen i gang. Her afgav klubberne deres rapport og udvekslede erfaringer med andre, hvor de fleste bruger megen tid på lokale sociale projekter og hjælp til syge og gamle. Der blev også en større diskussion om at lave et fælles projekt for alle klubberne i distriktet, for at styrke deres fællesskab og gennemføre et større projekt. Efter et break til lidt kaffe og en smøg, fortsatte konferencen og sluttede med at Christina overrakte sin DG nål til Dana som bliver ny DG og Dan Carpov blev valgt som DGE.

Ved godt 15 tiden sluttede konferencen med frokost og et musikalsk indslag af en 15 årig pige fra oplandet som klubben støtter økonomisk til skolegang og musikalsk træning. Dette skal senere give hende en mulighed for videreuddannelse i musik. Under frokosten spillede en duo op, og som sædvanligt i østlandene gav rytmerne lyst til en svingom blandt deltagerne. Efter frokosten var der en pause så folk kunne hygge sig med hinanden og udveksle erfaringer, og dem der havde lyst kunne besøge citadellet i Sighisoara eller børnehjemmet i Albesti som nu er i drift. Det er dejligt at se det fungerer og giver hjælp til handikappede børn og deres forældre.

Da folk vendte tilbage fortsatte dansen og kl. 2030 var der festmiddag inden konferencen officielt sluttede ved 22 tiden. Da mange boede på hotellet kunne vi med det gode vejr sidde udendørs og hygge os, og det blev vist midnat inden folk begyndte at trække sig tilbage til dynerne.

Rumænerne skal have ros for gennemførelse af deres konferencer hvor man kan se de har lært meget ved besøgene til de Danske Regionskonferencer, så det vil være dejligt om de snart kunne danne deres egen region.