Donation på 338.500 kroner til 35 organisationer- og foreninger

03.03.2018

Af: Regnar Nielsen

Klubmøde i Løgumkloster februar 2018 med uddeling af midler

Så har vi fået vinter i Sønderjylland, på grund af for meget sne måtte mødet flyttes fra spejderhuset til forsamlingshuset i Løgumkloster. Der var indbudt 2 personer fra hver af de 35 modtagerorganisationer- og foreninger af årets donationer.
Efter en fortrinlig middag bestående af karbonader og grønærter, kartofler og karrotter, var vi klar til aftenens taler, som var KFUM og KFUKK Idræts generalsekretær Erik Richard Mathiesen fra Løsning, som var inviteret til at fortælle om sin vandring på pilgrimsruten Caminoen, fra Oviedo til katedralen i Santiago de Compostela i Spanien, en tur på 320 km. tilbagelagt på 14 dage fra den 17 december til 30 december  2016.
Richard viste mange fine billeder fra naturen langs vandreruten, samt fortalte om de mest interessante steder på vejen. Herefter fortalte han om arbejdet i KFUM&K Idræt, og de aktiviteter de arbejder med.

Efter kaffen blev alle donations modtagere kaldt frem, hvorefter klubbens præsident Else Dalgaard uddelte gavebrevene til hver enkelt organisation og forening. Der blev uddelt 101.000 kr. til lokale foreninger, 34.500 kr. til øvrige foreninger i Syd og Sønderjylland og 43.000 kr. til landsorganisationer. I alt 178.500 kr. samt halvdelen af overskuddet fra genbrugsbutikken på  160.000 kr. som Folkekirkens Nødhjælp havde fået ved årsskifte.
I alt en donation på 338.500 kroner, så vi må konstatere, at driften af genbrugsbutikken er til stor gavn for mange. Det er glædeligt, at vi sådan en aften kan være med til at sige TAK til de mange ledere i vore ungdomsorganisationer for det store arbejde de udfører i dagligdagen. Tak for en fin aften i nogle gode og rummelige lokaler.