Drømmene bliver til virkelighed på Lystruphave Efterskole

05.10.2017

Af: Evan Johansen

Det er ikke bare elevernes drømme om et godt efterskole år og en god ballast i rygsækken til fremtiden, der bliver til virkelighed på Lystruphave Efterskole.

- For mange år siden drømte en gruppe fra KFUM og KFUK og Y´s Men´s bevægelsen om, at der skulle etableres en efterskole på Lystruphave. Det blev til virkelighed. Gennem mange år drømte vi om en hal på skolen, og nu står den her. De seneste år har vi drømt om en bålhytte og et par shelters. Den drøm har andre taget til sig, og nu står vi her takket være en flok Y´s Men, og kan holde rejsegilde, sagde viceforstander Peter Gundersen i sin velkomsttale.

Drømmen er blevet til virkelighed fordi syv Y´s Men´s klubber er gået sammen om, at rejse midlerne til en bålhytte, og har stillet frivillig arbejdskraft til rådighed, ligesom et par Y´s Men fra Brædstrup har skænket det træ, der skal bruges til projektet. Det er klubberne i Brande, Give, Gudenåen (Tørring), Billund, Højderyggen (Ejstrupholm), Silkeborg og Brædstrup, der står bag projektet.

Mandag 4. september kunne der holdes rejsegilde på hytten, og selvom det er hårdt arbejde, så møder mange medlemmer fra de syv klubber op til arbejdsdage. Hytten skal nu beklædes, og der skal lægges tag på den. Det ventes at de 89 elever kan tage hytten i brug i løbet af september måned.

- Jeg er glad for den opbakning, vi har fået fra de syv klubber, og også den hjælp vi har fået fra eksperter på området, så vi kan aflevere et godt produkt til skolen, sagde distriktsguvenør Bjarne Hyldgård ved rejsegildet. Han har været koordinator på projektet, og styret de mange frivillige hænder.