En del af noget større

29.11.2016

Af: Arne Nielsen, Fmd. for World Outlook udvalget i Hardernes Y’s Men’s Club

”En del af noget større” er DBUs slogan. Det er i høj grad også en benævnelse, der kunne bruges af Y’s Men’s bevægelsen, da du som Y’s Man er en del af noget større.

Som Y’s Man er du først og fremmest medlem af din klub, og derfra din Y’s Men’s verden går. Men som klubmedlem er du også en del af noget større, der spænder fra dit distrikt via sektion, region, area til Y’s Men International med hovedsæde i Geneve.

At Y’s Men’s bevægelse er et fællesskab omspændende den hele verden giver mulighed for udsyn med perspektiv. I vores love tager vi da også munden helt fuld, når vi sige, at vi som Y’s Men vil være med til at skabe en bedre verden for hele menneskeheden.

Det er en målsætning der næsten kan synes uoverkommelig, for hvad kan jeg som enkel Y’s Man stille op denne opgave?

Som den enkelte dråbe i havet, det enkelte sandskorn på stranden og den enkelte stjerne på himlen har betydning for helheden, sådan har du på samme måde som Y’s Man betydning for helheden i Y’s Men’s bevægelsen og dens målsætning. Og husk man når aldrig længere og højere end sin målsætning, derfor skal vi sætte vort mål højt.

Vel skal vi kaste vore evner af i det nærmeste, men dette afkast skal brede sig som ringe i vandet fra det lokale engagement som Y’s Man og som Y’s Men’s klub til det internationale perspektiv.

Husk altid, at vi er en del af noget større - vi er en del af bevægelse, og vi er ikke en bevægelse, hvis vi går i stå som Y’s Men, for så mister vi udsyn og helhed.

Tillykke til dig som Y’s Man, hvis du ser såvel det lokale som internationale perspektiv - at du ser, at du er en del af noget større og ikke bare spørger: ”Hvad får jeg og min klub ud af at rette blikket udad”?