Estlands sommerhovedstad

11.01.2018

Af: Villy Mølgaard, tjenesteleder for venskabs(broder)klubber

Byen Pärnus betydning er vokset meget de senere år, fordi det er her alle landets borgere gerne vil afholde deres sommerferie. Pärnu siges at have landets bedste badestrand, og så ligger byen desuden meget centralt.

I 2001 fik byen en Y´s Men´s Club, og denne klub vil gerne have en venskabsklub i Norge eller Danmark. Klubbens kontor ligger i en tidligere skolebygning. Bygningen fungerer som et lokalt center for mange forskellige aktiviteter.

I 2007 etablerede klubben i Pärnu regionalt samarbejde med finske Y´s Men fra Helsinki. Og i 2008 organiserede klubben for første gang den finsk-baltiske årlige konference. Klubben har mange projekter for at rejse penge til hjælpearbejde.  Og man har et vidt forgrenet samarbejde med andre baltiske klubber.

Klubben har 16 medlemmer, og to af dem stiftede klubben i 2001.

Piia Karro-Selg er medlem af klubben. Hun er i år RDE i Finland-Baltikum regionen, og altså næste års leder. Piia fortæller, at regionen består af to klubber i Estland.  Fire klubber i Letland.  3-4 klubber i Litauen og 16 klubber i Finland. Regionen står over for mange problemer bl.a. arbejdes der på syv forskellige sprog.