Vor Frelsers kirke i Moskva blev bygget i årene 1994-97, som en aftale mellem Jeltsin og Den ortodokse Kirke. Kirken skulle være symbolet på den ortodokse kirkes sejr over kommunismen.

Få en venskabsklub mod øst!

28.03.2019

Af: af Villy Mølgaard, tjenesteleder for Venskabsklubber (Brotherclubs) og World Out

I året 862 erobrede vikingekongen Rurik Novgorod sydøst for skt. Petersborg. Man kaldte vikingerne for ”rus”, der kom sejlende på floderne og samlede området under et styre. Vores forfædre har således givet navn til Rusland.

Selv de 74 kommunist år (1917 – 1991) kunne ikke knække Den ortodokse Kirkes stærke tag i russerne. Det er da også en vigtig grund til, at der efter 1991 opstod en del Y´s Men´s klubber i verdens største land. I dag er der omkring 20 klubber, hvoraf halvdelen ikke har nogen venskabsklub. Men de efterspørger.

 

Hvis en dansk klub ønsker at blive venskabsklub med en klub i en helt andet kultur, så er Rusland en god mulighed. Afstandene kan være store, men da det er blevet forholdsvist billigt at flyve, kan det lade sig gøre til en rimelig pris, såfremt man vælger en af klubberne i eller tæt på storbyerne Skt. Petersborg (i alt fire klubber) eller Moskva (én klub).  Vil man derud, hvor man ikke møder turister, så kan man vælge området Ural-Sibirien eller Barents i det nordlige Rusland.

 

En venskabsforbindelse til en klub i Rusland kan give store oplevelser, og det er bestemt en vigtig grund til at springe ud i et sådant eventyr. Men man er også med til at udleve dette, at Y´s Men's bevægelsen er en international bevægelse med alle de fordele, dette indebærer.

 

Hermed listen over russiske klubber, der ikke har en venskabsforbindelse:

Ozerki Service, Skt. Petersborg

Smena, Skt. Petersborg

Vesna, Skt. Petersborg

Assol, Skt. Petersborg

Moscow Friends, MoskvaNizhy Tagil, Ural-Siberien

Vudyavr YMC, Barents

Kirovsk Lingua, Barents

Petrozavodsk, Barents

Apatity, Barents