Fællesskabets betydning for en Y’s Men’s Club….

12.01.2017

Af: Poul E. Petersen

Når en klub formår at dyrke et fællesskab i den travle klubs hverdag, hvor det ofte foregår i små grupper er det lige prikken over I’et, - når et kreativt programudvalg, samler hele klubben til et fælles arrangement der omfatter en nytårskoncert af høj karat.

Det var det Nibe Y’s Men’s Club kunne opleve, da et samlet flertal af medlemmerne tog til nytårskoncert i Folkekirkens Hus i Aalborg.

Huset havde sat Nordvestjysk Brass Band med Jesper Lundgaard på plakaten. Det var en meget underholdende aften, der med et flot repertoire, - der strakte sig fra Strauss og til Jeppe Aakjær.

Nytårstale af biskoppen….

Aftenen blev indledt med en nytårstale af biskop Henning Toft Bro. Biskoppen kom meget ind på kirkekunstneren Arne Haugen Sørensen og tolkede nogle af hans værker.

I en samtale med biskoppen efterfølgende, - lagde biskop Toft Bro ikke skjul på,-  at det kunne ha’ været sjovt og deltage i brass bandet. Biskoppen er jo som kendt en meget dygtig musiker.

Solist og orkester….

Få danske sangere har vist den bredde i deres karriere som Jesper Lundgaard. Han producerer selv shows og favner bredt. Nu som da han startede sin karriere foregår alt med et humør, nærvær og en legelyst som er smittende og forfriskende. En aften med Jesper er en aften i godt selskab, der med sit entertainment, fik latteren til at runge og klapsalver der ingen ende ville tage.

Nordvestjysk Brass Band, der hører til i Aalborg, består af ca. 30 musikere. Medlemmerne er i alderen 13-50 år og kommer fra alle egne af Nordjylland – fra Frederikshavn, Hjørring i nord, Løgstør i vest og Hadsund i syd. Orkesteret har til stadighed en ambition om at være blandt toppen af dansk brass band.

Orkesterets repertoire spænder vidt fra klassisk over underholdningsmusik til moderne brass band kompositioner. Orkestret har som dirigent skiftevis LP Sørensen og Mads Naomi Quist Nielsen til forskellige arrangementer, som eksempelvis: DM, Silkeblæs, Nytårskoncerter, Dimissionskoncerter, Kirkekoncerter, Forårskoncert, Julekoncerter, Grenland Brass Festival. Det betyder, at orkesteret har mulighed for at spille til et bredt udvalg af koncerter og arrangementer – hvor repertoire bliver tilpasset det konkrete arrangement.

Aftenens dirigent var LP Sørensen også kaldet LP, -  aftenens repertoire var meget alsidigt, og flot sat sammen, således at hvert minut var en oplevelse for den propfyldte sal. Aftenen sluttede med champagne og kransekage.

Så en opfordring: Dyrk også fællesskabet uden for de daglige rammer.