Fire Y´s Men´s klubber bag motorvejsgudstjeneste

18.05.2016

Gennem mange år har der i Silkeborg været et ønske om en motorvej uden om byen, som i myldretiden er kaotisk.

Nu er Silkeborg Motorvejen lige ved at være færdig – den indvies i september måned. Det har Alderslyst Y´s Men´s Club, Alderslyst Y´s Menette Club, Balle Y´s Men´s Club og Silkeborg Y´s Men´s Club valgt at markere på særlig vis.

Det sker med en Motorvejsgudstjeneste søndag 29. maj kl. 14.00 på motorvejen ved Kejlstrupvej i den nordlige del af Silkeborg.

Formålet med friluftsgudstjenesten er, at give folk en ramme for de følelser og tanker, som alle har omkring den nye vej, og skabe en anderledes gudstjenesteoplevelse.

”Vi er af den opfattelse, at en vej og en gudstjeneste har meget til fælles”, står der at læse i indbydelsen til arrangementet, som er godkendt af biskoppen over Aarhus Stift – Henrik Wigh Poulsen.

Silkeborgs provst Jakob Nissen er dagens prædikant, og musikken er lagt i hænderne på 50 blæsere fra forskellige Brass Bands i Silkeborg. Endvidere medvirker Silkeborg Mandskor.

Ved gudstjenesten introduceres en ny salme, som den anerkendte salmedigter Lisbeth Smedegaard Andersen har skrevet til lejligheden. Melodien til den nye salme er skrevet af Erik Sommer. Det er første gang, at der er skrevet en salme til en motorvejsindvielse, og det er også første gang, at åbningen af en ny motorvej markeres med en gudstjeneste.

Efter gudstjenesten serveres der kirkekaffe, og der er mulighed for at købe pandekager mv. ved arrangementet.

[mere]