Anna (th) og Silje fra pigespejderne i Bording kunne hente 3000 kroner hjem. Tv ses Laurits Madsen og th Svend Erik Falkesgaard fra Y's Men's klubben. Foto: Steen Hebsgaard Ikast Avis

Fonnesbæk Y's Men har for 11. gang samlet penge ind ved salg af julemærker til Ikast-Brande-området.

19.03.2017

Af: Poul E. Petersen

Trods krise i postvæsenet og udsigt til manglende daglig omdeling af post, skræmmer det ikke Fonnesbæk Y’s Men’s Club fra - fortsat at sælge julemærker. Julemærkerne sælges i forbindelse med en lodseddel for at opfylde de strenge krav til dørsalg.

Klubben der får fremstillet egne julemærker med motiv lavet af kunstnere som de selv vælger, så agter man - at fortsætte med at sælge julemærker, og takket være det, kan spejderkorps med flere, se frem til fortsat at nyde økonomisk gavn af det store stykke arbejde der bliver udført. Salget af julemærkerne går godt, det kan skyldes at klubben vælger at støtte formål som køberne er tilfredse med.

Alle prismodtagere og repræsentanter fra Fonnesbæk Y's Mens Club var samlet ved uddelingen, der fandt sted i Fonnesbæk Kirke. Klubbens formand for julemærkeprojektet, Svend Erik Falkesgaard, kunne med glæde byde velkommen til uddeling af midler fra sidste års julemærkesalg.

Det var 11. gang. Det indsamlede beløb - efter diverse udgifter - blev på 88.500 kroner. Sælgerne – som også omfatter en række spejderkorps – har allerede forlods fået 29.500.

Fonnesbæk Y's Men’s Club vælger på forhånd, hvert år en hovedmodtager. Valget blev i år Ungdommens Røde Kors i Ikast, som i mellemtiden nedlagde deres aktivitet, så ifølge aftale med dem kunne pengene overdrages til andet formål. Det blev så Røde Kors i Ikast og Nørre Snede samt Home-Start i Ikast-Brande der fik gavn af julemærkesalget.

Formanden håber også at pengene vil gøre stort gavn hos de nye modtagere.

Med de 59.000 kr. til fordeling er vi rigtig glade, og tilfredse, fortæller formanden. Salget er steget med knapt 1000 kroner og omsætningen blev på 100.912 kroner.

Igennem de 11 år har vi sammenlagt indsamlet over en million kroner til godgørende formål - så vi har mod på at fortsætte - og er allerede i gang med planlægningen af dette års julesalg, slutter Svend Erik Falkesgaard.