Igen et pænt beløb til uddeling…

08.10.2017

Af: Poul E. Petersen

Nibe og Støvring Y’s Men’s Klubber kunne igen i år uddele et beløb i størrelsesorden af ca. kr. 50.000 til de uniformerede korps, for deres indsats ved salg af en annonce lodseddel, der hvert år bliver solgt til fordel for klubberne og spejderne.

Lodsedlen der udelukkende er baseret på annoncetegning, har stor opbakning fra erhvervslivet, og er medvirkende til, at der år efter år kan uddeles et pænt beløb til det frivillige arbejde som klubberne og korpsene står for.

 

Besøg af gade og ungdomspræst Judith Legarth…

Traditionen tro havde man også denne gang ved pengeoverrækkelsen allieret sig med en taler der kunne underholde de fremmødte. Judith Legarth der er gade og ungdomspræst i Aalborg Stift, fortalte om sit arbejde, der ikke alene omhandler gaden og gymnasier, men også foregår bag tastaturet i chat med de unge i det nye forum ”Uchat” der er en del af folkekirken, hvor de unge kan få svar på mange af livets utallige spørgsmål, der tit og ofte går på de unges selvværd og udseende, og med den nye trend omhandlende silikone, botox og overdreven tatovering, til at pynte på det medfødte korpus, så er der nok at tage fat på..

 

Hver dansker over 3 år bruger i snit 2,25 time om dagen på nettet. Det er her de betror hinanden. Det er her de måler hinanden. Det er her de møder venner og tager afstand fra dem de kender - og hvor går de hen, når livet ikke er pænt nok til instagram - eller sjovt nok til Snapchat, kom Judith Legarth også ind på.

Det nye medie Uchatten, er for dem der går og bøvler med livet. Det kan været de helt store spørgsmål - eller hverdagens praktik. Det kan være familie problemer, eller når kærligheden har svigtet, det kunne Judith Legarth fortælle tilhørerne, og fortalte også, at der hver uge sidder en præst klar til at tage en snak med de unge om livet på godt og ondt.

 

Judith Legarth fortalte også om sin store passion for kirketeltet på Nibe Festival, hvor hun sammen med elleve andre præster, og en stor stab af frivillige, døgnbemander teltet under hele festivalen, Judith er beundret over de unges begejstring for teltet, hvor de ikke bare kommer for småkagerne, men også en snak om livets genvordigheder, der ofte bliver hjulpet på vej, når der er et par genstande inden for vesten.

Judith Legarths indlæg gav også en god debat, og tilhørerne fik svar på deres spørgsmål.

Aftenen sluttede med dens formål, nemlig overdragelsen af midlerne til korpsene, overrakt til de fremmødte repræsentanter. Det blev også til en overdragelse af hvervet som tovholder på projektet. Birte Fjorback Nibe Y’s Men’s Club har i en årrække haft jobbet, men overdrager det nu til Kristen Kristensen også Nibe Y’s Men’s Club.