International Council møde og Internationalt konvent i Korea

26.08.2018

Af: Ulrik Lauridsen Vejle Y's Men's Club 2

Som nyvalgt medlem af vort internationale råd og med første optræden til mødet i Yeosu, Sydkorea er det med stor taknemmelighed jeg refererer lidt fra denne begivenhed.

Vi mødte frem til rådsmøde søndag den 4. august og afsluttede onsdag den 7.

I løbet af disse dage var vi nået gennem rapporter, regnskaber og statistikker samt behandlet forslag. Jeg havde læst rapporterne hjemmefra (143 sider) og taget stilling til nogle af de ca. 25 forslag nævnt på disse sider. Min overraskelse var stor, da der under mødet pludselig blev fremført nye forslag, som vi ikke havde kendskab til. Det er Robert´s Rules – en speciel forretningsgang, som benyttes f.eks. i den amerikanske kongres. Et forslag kan bringes på banen under mødet af en forslagsstiller, som dog er afhængig af en sekundant. Alt i alt var der 69 forslag til behandling under hele mødet.

Det var spændende at opleve det snævre samarbejde mellem landenes delegater. Alt gik med rolig afvikling ledet af international president mr. Moon Sang-bong den første og sidste dag. Han måtte desværre forlade mødet på andendagen, da myndighederne i Korea krævede, at han skrev under på at samtlige udenlandske deltagere i konferencen (ca. 200) var hæderlige og troværdige. Han måtte fra den ene retsbygning til den anden for at dokumentere dette. Past International president Henry Grindheim måtte overtage ledelsen af IC-mødet og klarede det fint.

Om onsdagen måtte vi slutte 1½ time før det fastsatte sluttidspunkt, da 7 council medlemmer skulle på golfbanen kl. 11.00. Det var for mig lidt underligt.

Jeg fik gode kontakter under council-mødet. Traf mange spændende Y´s Men. Konferencen efterfølgende var ufattelig stor med 3000 deltagere.

Stor forvirring ved check in og sandelig også ved måltiderne, hvor vi fik udleveret ”take away” boxe. Og så var der kun pinde som bestik. Vi kunne dog afhente kniv og gaffel.

Underholdningen ved konferencen var mere end i top. Meget professionelt og kostede en formue, men det viste sig, at staten havde givet en stort tilskud til at promovere Y´s men og Sydkorea. Det mest bemærkelsesværdige var, at vi én af dagene skulle deltage i afsløringen af et stort monument formet som et Y. Det var virkelig noget, som blev omtalt i pressen.

Ærgerligt at vi måtte ankomme efter afsløringen. Men jeg synes at skulpturen fortjener at bliver vist frem. Så det bliver mit foto fra opholdet i Korea.

Skulpturen har virkelig fået omtale og markeret Y´s men i Korea, som ganske givet har fået megen medvind med denne store konference, hvor der var plakater alle vegne i millionbyen Yeosu. På busser, husvægge og i rundkørsler var det helt synligt. Ingen kunne være i tvivl om, hvad der foregik i EXPO hallerne.