Mange gør sig tanker om Y’s Men’s fremtid...

20.04.2017

Af: Poul E. Petersen

Rundt om i klubber, distrikter samt regionen er spørgsmålet om Y’s Men’s fremtid ofte et samtaleemne. I takt med, at alderen hos mange medlemmer bliver højere og højere - så er spørgsmålet!

Er der en yngre generation parat til at tage over, og vil den på samme værdigrundlag som nuværende, fortsætte arbejdet som det er gjort siden starten i 1920. Det spørgsmål må være ubesvaret, ingen ved - hvad fremtiden bringer, så det er ensbetydende med, at nuværende Y’s Men må være med til at coache de kommende Y’s Men, således at årtiers arbejde og fælleskab kan fortsætte.

På distriktsmødet i Distrikt Himmerland havde præsident Einar Måge fra Nibe Y’s Men’s Club dette bud på, hvordan man kan gøre det i bedste Lars Larsens stil, og komme med et forslag som jeg her vil citere:
"Et godt tilbud"...
Vi diskuterer Y 's Mænds fremtid tit og ofte. Det er både nyttigt og nødvendigt, at have nogle store planer for Y 's Men’s bevægelsen, hvis den skal have sin berettigelse i fremtiden. Men jeg synes, vi skal tænke anderledes, end vi normalt gør. Det er ikke primært Y 's Men, der har brug for nye medlemmer, men det modsatte, er det fremtidige medlemmer, der har brug Y' s Men. Vi har, som dyne-Larsen ville have sagt, "et godt tilbud" for nye medlemmer.


Jeg har gjort mig nogle tanker om, hvordan vi kan fremme vores bevægelse fremad, ved at se tilbage på den tid, jeg har været Y 's Men. Jeg har været med siden Stokka klubben i Stavanger startede i marts 1984. Men hvad var det, der fik mig til at deltage i Y 's Men på det tidspunkt? og hvorfor har jeg været Y 'Man i over 30 år? Jeg kan godt huske de tanker jeg gik med på den tid. Der er en tese, der siger, >>ved at se på sig selv kender man andre<<. Jeg mener derfor, at der er mange omkring os i dagens Danmark - der går med de samme tanker, som jeg gjorde for 30 år siden.


Mange af os har været Y 's Men i mere end 30 år. Da vi startede var vi omkring de 40 år, og midt i vores bedste alder. Typisk for denne aldersgruppe - er, at mange er på jagt efter nye udfordringer - måske efter noget der vil gøre livet mere meningsfyldt. Børnene er fløjet fra reden, de er godt etableret, og du søger efter noget mere end bare hus, familie og arbejde. Nogle er begyndt at køre "mounatinbike", nogle starter som ledere i sportsklubber, andre begynder i en hobbyklub. Bare se på vores egne børn. Nogle kalder det 40 års krise. Hvis det ikke er en krise - men derimod jagten på nye udfordringer, nye livsværdier - måske en dybere mening med livet. For mig var Y 's Men "et godt tilbud".


Det er netop den samme alder som vores børn tilhører i dag - så er der nogen Comming Y 's Men blandt denne aldersgruppe? Jeg tror,– vi må gøre Y's Men til "et godt tilbud" - vi har brug for at gøre Y 's Men til "et godt tilbud". Y 's Men har for mange givet et nyt og mere meningsfuldt liv - vi er nødt til at fortælle, at Y' s dom kan udfylde et tomrum - kan være et sikkert og meningsfyld samfund, hvor vi hjælper og støtter hinanden, og andre i samfundet omkring os – ser det kan gøre en lille forskel.


Jeg mener, det er præcis blandt denne aldersgruppe vi skal søge nye medlemmer til vores bevægelse fremad - ved at præsentere Y 's Men som "et godt tilbud", og ved at starte nye klubber med yngre medlemmer. Det nytter ikke at få disse 40-årige ind i vores klubber, hvor den gennemsnitlige alder er 70 ++. Vi er ved at blive senior klubber - hvor kammeratskab og kaffe vil være det vigtigste - og ikke noget forkert i det, det stadig meningsfyldt. Men hvad betyder det for vores klubber de næste ti år, hvor de fleste af os er over 80 - og nogle er faldet fra? Vi har haft vores tid - og det har været godt for os. Nu er det den næste generation der får fornøjelsen af at være Y 's men - vi må fortsætte med "et godt tilbud".


Dette tror jeg også region ledelsen til sidst vil indse - det vil i det mindste tilskynde at der starter nye klubber for yngre medlemmer. Men hvordan vil disse nye klubber se ud? De er helt sikkert være forskellige fra dem, vi kender, men det må vi se stort på. Vi skal ikke være en lukket loge, som selv sidder at vælger, hvem der er gode nok. Vil det være en af vores store udfordringer i fremtiden. ??