Venskabsklubberne ved Kvitsøy Kirke fra før 1591

Nibe Y’s Men’s Club har været i Norge

04.07.2017

Af: Poul Erik Petersen

Skuld gammel venskab rejn forgo og stryges fræ wor mind? Sådan skriver Jeppe Aakjær. Det vil Nibeklubben sikrer sig ikke sker.

Nibe Y’s Men’s Club har som mange af de øvrige klubber i Danmark en udenlandsk venskabsklub, som man besøger, og får genvisit fra. Nibeklubbens venskabsklub har hjemme i Stavanger, og det var Nibeklubbens tur til at aflægge visit. Klubberne har i 20 år dyrket venskabet blandt klubbernes medlemmer. Til trods for de moderne sociale medier der i dag holder sammen på venskaber, har klubberne dog valgt den lidt gammeldags måde at mødes på, og trods små ”sprogforbistringer” får man meget ud af venskabsbesøgende.

Stokka Y’s Men’s klub i Stavanger havde udover det sociale samvær ved de private indkvarteringer, også lavet en spændende tur til en kendt skærgårdsø, nemlig Kvitsøy som var kendt for hummerfiskeri der var øens hovedernæring i mange år.

Kvitsøy har også en masse historie knyttet til det, både med hensyn til kulturarv og traditioner. De vigtigste seværdigheder på øen er Kvitsøy fyrtårn, Kvitsøy Kirke, Stone Cross, og hummer museum. Venskabsklubben kunne med stor glæde fremvise denne kulturperle for nibefolket. Efter 3 dages oplevelser kunne man igen rejse hjem, og glæde sig til genvisitten med nordmændene, der gæster Nibe næste gang.

Prøv det! Mange Y’s Men’s klubber har venskabsklubber
En stor del af de danske Y’s Men’s klubber har en venskabsklub i ind eller udland, hvilket giver en masse oplevelser - og venskaber på tværs af lande og kommunegrænser. Så har man ikke en venskabsklub er det vær at overveje og få en. Alle der har det på nuværende tidspunkt har en venskabsklub - vil helt sikkert anbefale opfordringen.

Brug pressen
Har i været på sådanne vennebesøg, så fortæl det til jeres lokale avis – det er med til at fortælle andre om de mange oplevelser - man også har - ved at være Y’s Man.
Se f.eks. indlægget i Nibe Avis på side 19: www.e-pages.dk/nibeavis/616/