Nytårskur med gaveregn for 400.000

24.01.2018

Næsten 400.000 kr. til gavn for børn og unge i Danmark og internationalt. Det er, hvad den aalborgensiske Y’s Men’s Club Aalborghus har doneret i 2017. Tirsdag aften var modtagerne af støtte indbudt til nytårskur hos Y’s Men’s klubben.

Blandt modtagerne er FDF og DDS og KFUM spejdere som har fået støttekroner til en konkrete anskaffelser og projekter, ligesom flere af spejdergrupperne fik hjælp til deltagelse i den store landslejr Spejdernes Lejr 2017 i Sønderborg. Der er ydet støtte til arbejdet blandt flygtningebørn i Syrien via både Danmission og Mission Øst. Sammen med Danmission understøtter klubben skolegang i flere af de værst belastede områder i Afrika.

FDF’erne i Nørretranders blev hædret med klubbens Børne- og Ungdomspris 2017 for deres store og sprudlende arbejde. Julemærkehjemmet i Hobro støttes med hele udgiften til et barns ophold der. En kærkommen hjælp til Julemærkehjemmet, hvor der stadig er venteliste for en plads for børn som trænger til den helt særlige støtte, de kan få der både mens opholdet varer og i tiden derefter.

Pengene til de betydelige donationer kommer fra den populære Aalborg Minigolf på Skydebanevej, som drives af klubbens medlemmer og frivillige. Minigolfbanen er åben fra maj til september. 

24 foreninger og ildsjæle var indbudt til fællessang og et lille glas for at ønske hinanden Godt Nytår og fejre en sand gaveregn.

I sin nytårshilsen til de fremmødte sagde klubbens præsident, Gunnar Høj, bl.a.:
-I dagens samfund er der så meget brug for nyttige personer som jer. Sådan nogle, der aldrig helt kan få nok i deres eget, men som kender til at gøre noget nyttigt for andre!