Region Danmark udvider dækningsområdet

16.05.2017

Af: Af Evan Johansen

19. maj udvides Region Danmark med endnu et virkefelt, her chartres der en ny Y's Men's Club i Moldova.

Chartringen foretages af Regionsleder for region Danmark - Jens Nielsen, der er på vej til landet sammen med blandt andet Poul V. Thomsen, der har ansvaret for extension under Area Europa. I chartringen deltager der yderligere to fra Danmark og fire repræsentanter for Distrikt Transylvanien.

 

Ideen til den nye klub er opstået i forbindelse med en generalforsamling i YMCA Europa, hvor Poul V. Thomsen hvert år er inviteret til at holde en workshop om Y's Men's bevægelsen.

Tilbage i 2014 deltog generalsekretæren i YMCA Moldova, Nicolae Pascaru i workshoppen, og blev inspireret til at etablere en Y's Men's Club som støtte til deres YMCA arbejde.

Nu bliver det en realitet, når Y's Men's Club of Chisinau bliver chartret som den første klub i Moldova.

Klubben bliver en del af distrikt Transylvanien (Rumænien) og af den kanal en del af Region Danmark.

Moderklub for den nye klub bliver Kjellerup Y's Men's Club, hvor Poul V. Thomsen er medlem.

Den nye klub vil lave støtteaktiviteter for YMCA Moldova og har blandt andet også en besøgstjeneste for fængselsindsatte og tidligere soldater.

- Jeg glæder mig over, at der kommer endnu et land under Y´s Men International, og det er kun det første af tre, idet der arbejdes på at oprette en klub i Ukraine og Kosovo, som begge bliver en del af Region Danmark, siger Poul V. Thomsen.