Kortet viser Pirganj og i det indsatte billede kan man fornemme at det er et frodigt land.

Skolebyggeri i Bangladesh

10.02.2018

Af: Poul E. Petersen

Det igangværende byggeprojekt, PLAYMATE Bedre skole og uddannelse til børn i Bangladesh som Y’s Men Region Danmark støtter som regionsprojekt i perioden 2017-18. Den vigtigste del af projektet er opførelsen af en ny skolebygning i byen Pirganj.

Vi støtter mange projekter rundt om i verden, men ofte kender vi jo ikke særlig meget til de områder, hvor vores støttede projekter findes. Dette projekt PLAYMATE Bedre skole og uddannelse til børn i Bangladesh. der også støttes af Y’s Men, vil jeg derfor præsentere.

Pirganj er et underområde i Bangladesh. Det ligger i den nordvestlige del af landet, 300 kilometer nordvest for hovedstaden Dhaka.

Bangladesh er det ottende mest befolkede land i verden, og området er det nittende største land, hvilket gør Bangladesh til et af de tættest befolkede lande i verden. Størstedelen af befolkningen er bengalsk muslimer, efterfulgt af bengalske hinduer, med forskellige buddhistiske og kristne samfund. Det officielle sprog er bengalsk, hvilket også tales i nabolandet Indiens to stater, Vest Bengalen og Tripura.

Området omkring Birganj består stort set af landbrugsjord. Omkring Birganj er den tætbefolket, med 762 indbyggere pr. Kvadratkilometer.  Klimaet i området er fugtigt og subtropisk. Den årlige gennemsnitstemperatur i området er 22 ° C. Den varmeste måned er juli, når den gennemsnitlige temperatur er 26 ° C, og den koldeste er januar ved 16 ° C. Regntiden er september, med en gennemsnitlig nedbør på 395 mm, og den tørreste er december, med 1 mm nedbør.
Bangladesh består af det frugtbare Bengal delta med de store floder Brahmaputra, Ganges og Meghna, som årligt leverer frugtbare sedimenter fra Himalaya, før de flyder ind i Bengal-bugten. Takket være dette er Bangladesh et meget frugtbart land med madafgrøder hele året rundt med stor biodiversitet af både flora og fauna - især fisk. I Bangladesh er der også verdens største mangrove skov, Sundarbans, berømt for sine tigre, sjældne fuglearter og utallige andre særlige arter. Derudover grænser Bangladesh øst mod et bjergrige landskab og en af verdens længste strande, Cox's Bazaar, 600 km lang.

Det var lidt om landet og stedet. I vil fremover kunne følge projektet vi modtager nyhedsbreve der nede fra.Derudover inviteres I også til at følge facebooksiden "SMS Bangladesh" som følger SMS projekter i Bangladesh bla. også byggeriet i Pirganj.


Læs nyhedsbrevet >>klik her<<