Norgesholdet fra Støvring Y-Men foran Sima Vandkraftværk Heddal - Stavkirke

Støvring Y`s Men på tur til Norge

23.07.2017

Af: Poul E. Petersen/ Børge Christensen

Støvring Y`s Men har som afslutning på et godt år besøgt Norge. Femten Y ’s Men, havde en fantastisk tur med mange gode oplevelser sammen.

Klubben havde lejet en bus, som bragte os rundt i Norge Vi besøgte bl.a. Heddal Stavkirke, hvor vi fik en rundvisning af en lokal guide. Efter rundvisningen spurgte vi guiden om vi måtte spille på kirkens orgel, da vi havde en uddannet organist med i selskabet. Det fik vi lov til og Anne Marie spillede fantastisk på orglet i Stavkirken. Herefter deltog vi i en musikgudstjeneste ved siden af kirken. fortæller Børge Christensen

Vi besøgte også Spiralen i Drammen. Spiralen er en Tunnel der snor sig som en spiral seks en halv gang rundt om sig selv og kommer ud i det fri på Spiraltoppen, hvor der er restaurant og grønt område med fin udsigt over byen.Norgesturen bød også på en fantastisk togtur til Myrdal, hvor deltagerne skiftede til Flåmsbanen.

Flåmsbanen er en kort togtur på 20 kilometer med en varighed af ca. 50 minutter. På de 20 kilometer når man i store træk at se, hvad den norske natur har at byde på, da toget baner sig igennem bjerge, dale, søer, vilde floder, vandfald, små byer og masser af intense grønne træer.


FAKTA:
Europas stejleste jernbane. Flåmsbanen er en sidelinje til jernbanen mellem Oslo og Bergen, hvor der fra stationsbyen Myrdal 866 meter over havet blev ført spor ned til Flåm, som ligger i bunden af Aurlandsfjorden. I 2014 blev Flåmsbanen kåret som Verdens smukkeste togrejse af Lonely Planet, og National Geographic Traveler Magazine.Turen bød også på…Vi besøgte Sima Vandkraftværk, og vi var på rundtur i Telemarken og meget mere.


Vi fik mange gode oplevelser sammen på den 5 dages lange tur rundt i Norge, beretter Børge Christensen.