Syv Y’ Men’s klubber opfører bålhytte på Lystruphave Efterskole

23.07.2017

Af: Evan Johansen

Lørdag 22. juli blev første spadestik til en bålhytte og to shelters ved Lystruphave Efterskole taget. Skolen er oprettet at KFUM og KFUK og Y´s Men Region Danmark. Syv klubber er gået sammen om projektet. Det handler om at skaffe midler til hytten, men også om at klubmedlemmerne i fællesskab udfører det praktiske arbejde.

Gennem flere år har Lystruphave Efterskole ved Bryrup, der er oprettet af blandt andet Y´s Men´s klubberne, ønsket sig en bålhytte og et par shelters, som eleverne kan bruge. Dette ønske bliver nu en realitet, idet syv Y´s Men´s klubber i det midtjyske er gået sammen om, at skaffe midler til projektet. Men det handler ikke bare om penge. Klubberne har udover at donere 85.000 kroner til projektet, også besluttet, at de vil udføre det fysiske arbejde i forbindelse med rejsningen af hytten og de to shelters.

Det er klubberne Give, Billund, Gudenåen, Silkeborg, Højderyggen, Brædstrup og Brande der er trukket i arbejdstøjet for at bygge bålhytte og shelters.

I slutningen af juni var medlemmer af klubberne i skoven for at fælde træer til projektet, og lørdag 22. juli var omkring 20 y´s men samlet for at tage første spadestik til bålhytten og de to shelters, der opføres tæt på skolen.

I første omgang skal hytten sikres mod jordskred i den skrænt, som hytten bygges ind i. Der er tale om en stor hytte, som skal rumme de 89 elever og medarbejderne på skolen.

Klubberne stiller arbejdskraft til rådighed og har blandt sine medlemmer nogle, der har ekspertise i at opføre hytter og huse.

Der blev knoklet til den store guldmedalje på den første arbejdsdag ud af i alt fire, men der var også tid til at pleje fællesskabet på tværs af medlemmerne fra de syv klubber.

Det er ikke første gang klubberne i Distrikt Midtvest går ind i et byggeprojekt. Tidligere har man renoveret en lejrbygning for Kirkens Korshær, men det er nyt, at man inddrager naboklubber i projektet. Silkeborg og Brædstrup klubberne er gået med, fordi de i forvejen har en stærk tilknytning til Lystruphave Efterskole, der primært henvender sig unge med indlæringsvanskeligheder.