Tidens Kunst har fået en stærk kulturel position i Vesthimmerland.

18.07.2016

Elleve gange har Kimbrernes Y´s Mens Club i Aars arrangeret kunstudstilling. Hvad er det, der får en Y´s Mens Club til at arrangere en kunstudstilling? En gruppe af mennesker der ikke mente at have nogen som helst forstand på kunst, og Ikke desto mindre var det sådan Kimbrernes Y´s Mens Club i Aars, startede kunstudstillingen >TIDENS KUNST< for 11 år siden.

Elleve gange har man samlet mellem 75 og 100 etablerede kunstnere, fra hele Danmark, til en udstilling i Messecenter Vesthimmerland i Aars.

Det er til tider et ensomt job at være kunstner, og derfor møder arrangørerne ofte udtalelser som:” Det er nu skønt at møde andre udøvende kunstnere på sådan en udstilling”. Det giver udstillerne mulighed for at udveksle erfaringer, - og ikke mindst se, hvad de hver især er optaget af lige nu.

I Kimbrernes Y´s Mens Club har >TIDENS KUNST< to formål. Det ene formål er at skabe et arbejdsfællesskab, hvor alle kan deltage. Her kan håndværkeren vejlede kontormanden om, hvordan man lettest og bedst gør et stykke fysisk arbejde.

Det andet formål er at rejse penge til Y’s Men’s projekter. Pengene går ubeskåret til velgørende formål.

På 3 dage er standende klar, og de mange kunstnere kan rykke ind. Billedkunst, -unikt håndarbejde, -skulpturer i sten, - bronze eller træ fylder nu standende. Mange kunstnere vender tilbage år efter år, men mange nye dukker også op.

Fredag aften er der fernisering, og det obligatoriske glas hvidvin. Hvert år har udstillingen besøg af en person udefra, der har en speciel vinkel på kunsten, og hvad den har at sige os.

Udstillerne og publikums mening er med til at forme udstillingen.

Udstillingen har været besøgt af op mod 2000 gæster i løbet af weekenden. Hvert år er der nye kommentarer fra de besøgende, - der kan indgå i klubbens overvejelser frem mod næste års udstilling.

 Kunstnerne bliver også bedt om at evaluere weekenden. Kunstnernes ris og ros er med til at forbedre udstillingen, så den er spændende for såvel besøgende som for udstillere.

Der bliver solgt rigtig meget i løbet af weekenden. Udstillingen giver også kunstnerne, mulighed for at invitere gæster på besøg i deres atelier.

Søndag aften, - og med kunstnerne sendt godt og glade af sted, er det tid til at trække i arbejdstøjet igen. Standende pakkes sammen, der ryddes op og lysene slukkes og tages ned. Igen er alle klubbens medlemmer fælles om denne opgave der styrker kammeratskabet, og alle er parat til at tage fat igen, når man igen slår dørene op, for den næste TIDS KUNSTudstilling.