En af de meget store stande på udstillingen er Poul Bangsgaards, hvor der ofte er stor aktivitet, idet der arbejdes på standen.

Tidens kunst i Aars der blev afholdt for 13 gang.

18.02.2018

Af: Poul E. Petersen

Overskuddet skal deles mellem Julemærkehjemmet i Hobro og LykkeLiga.

Vi mødte fra Kimbrernes Y ́s Men`s Club,  Bent Rask som har den direkte kontakt til udstillerne.

  Bent Rask kunne fortælle, at der ikke var mindre end 22 nye udstillere og der er sågar også tale om en venteliste. Ud over de 89 udstillere var der nemlig flere på venteliste, fortæller Bent Rask.

Det er 13. gang, Kimbrernes Y’s Men’s Club i Aars arrangerer Tidens Kunst i Messecenter Vesthimmerland, og tallet 13. afskrækker ikke, selv om mange finder det overtroisk, og tit set tallet udeladt, bl.a. mange hoteller har ikke værelse nr. 13.

Udstillingen er som tidligere arrangeret i Messehallerne i Aars, og bliver af kunstnerne, også nævnt som den ”mørke” udstilling, idet alt lyset i hallen er slukket, og der er ikke anden belysning end den som er etableret på de enkelte stande. Det giver en unik mulighed for kunstnerne, at sætte deres eget præg på udstillingen.

Der forventes 1600-1800 gæster til messen i løbet af weekenden. Og omsætningen vil formodentlig tangere sidste års resultat. Bent Rask kunne også fortælle at de var glade for, at de denne gang havde fået en bedre pressedækning end tidligere.

Udstillingen er også eftertragtet af kunstnerne, der er nemlig ikke er tale om provision af deres salg til arrangørerne, men alt er indeholdt i stadelejen.   

Blandt weekendens udstillere på Tidens Kunst i Aars var også Mona Hering fra Hornum, der har skildret Aars berømte skæve juletræ på et maleri. Maleriet er sat på aktion, og der kunne bydes på det frem kl. 16 søndag. Buddet var oppe på 3.500 da vi besøgte udstillingen.

 

Overskuddet skal gå til…

En helt anden liga.

Sådan startede ”LykkeLiga” Rikke Nielsen er tidligere professionel håndboldspiller og har optrådt i både landsholdstrøje, samt i danske og udenlandske klubtrøjer. I 2009 blev hun mor til datteren Magda, som har downs syndrom.

I august 2016 etablerede Rikke Aalborgs første håndboldhold for handicappede børn, som ikke passede ind i de eksisterende tilbud. 7-årige Magda skulle bare spille håndbold! Rikke anede ikke, hvordan træningen skulle foregå, og hun vidste ikke om hun og Magda ville blive alene i håndboldhallen.

LykkeLiga skal over en 3-årig periode opbygge og udvikle et nationalt netværk af håndboldhold for udviklingshandicappede børn i alderen 6-15 år. Projektet sigter efter at aktivere mere end 300 udviklingshandicappede børn på minimum 15 hold.

Julemærkehjemmet i Hobro

Hjemmet er indrettet i tre aldersopdelte afdelinger: Fjorden, Skoven og Fyrkat. Julemærkehjemmet har egen idrætshal til indendørs motion samt sportsplads og store aktivitetsområder til udendørs motion og leg.

Julemærkehjemmet Hobro tager imod børn i alderen 7 til 14 år og har plads til 48 børn ad gangen.

Julemærkehjemmene i Danmark er trængte, grundet en stor del af deres drift kom fra salg af julemærker, så det er et kærkommen bidrag der nu kommer fra Tidens Kunst i Aars.

Mere om udstillingen klik >>her<<