Tidens kunst

21.02.2017

Af: Poul E. Petersen

Kimbrernes Y’s Men’s Club Aars har afholdt deres 12. kunstudstilling i Messecenter Aars….

Kunstudstillingen Tidens Kunst 2017 er en kunststilling som Kimbrernes Y’s Men’s Club Aars afholder og strækker sig over tre dage. Udstillingen åbnede fredag med fernisering.
Der var velkomst ved klubbens præsident Else Marie Højen, og åbningstale ved direktør Nikolaj Holm for Messecenter Vesthimmerland. Efterfølgende var der uddeling af donationer fra Tidens Kunst.

Udstillingen....
77 kunstnere var tilmeldt udstillingen. Kunstnerne kommer fra store dele af Jylland, de fleste billedkunstnere, men også keramik og smykker var repræsenteret på udstillingen. Messecentret i Aars er velegnet til formålet, og tilbyder kunstnerne fine stande med gode lysforhold og go’ plads, således at deres værker får en pæn ophængning og bliver pænt præsenteret.
Lokalerne var smagfuldt indrettet, således at publikum kan færdes mellem standene, og tale ugenert med kunstnerne. De gode forhold gav også en god og hyggelig stemning blandt udstillerne. Man havde også indrettet relax områder <oaser< hvor gæsterne kunne slappe af, og nyde kaffe og kage m.m.
Der var også lavet et større bassin med diverse effekter omfattende fiskegarn, ænder og andre maritime genstande, og i den dæmpede belysning, gav det en god stemning.

Udstillerne….
Kimbrernes forventninger til deres udstillere er rimelige, men ser dog gerne at kvaliteten, og indholdet af de medbragte værker, skal være medvirkende til, at publikum kommer igen og igen. Ligeledes forventer man også, at kunstnerne har rimelig udstillererfaring. Det er ligeledes et krav, at standene ikke anvendes som salgsbod med brugskunst og andet uvedkommende.
Udover standlejen donerer kunstnerne et af deres egne værker, eller en donation på min 500,- kr. De donerede
værker bliver gevinster i udstillingen tombola eller lignende.

Vi talte med et par af udstillerne. Billedkunstner Poul Spanggaard havde været med i alle år, og har tænkt sig at fortsætte så længe det er muligt. Poul Spanggaard havde på sin stand, gjort det muligt at male, og havde inviteret børn til at fatte penslerne og gå i gang med kunsten, ”hvilket ikke var så ringe endda”
Portrætmaleren Tove Andreasen der bor i Vroue ved Skive udstiller for første gang hos Kimbrerne. Tove Andreasen som er selvlært kunster, fortalte at det hele startede egentlig med, at hun malede et portræt af et par gode venner, og modtagelsen var så god, at Tove Andreasen fik mod på at male flere.
Det er med årene blevet til over 50 portrætter af Vroue-borgere. På Tove Andreasens stand var der eksempler på hendes færdigheder, hvor hun bl. a. havde portrætteret Niels Hausgaard, Lars Lilholt og andre kendte, det fik gæsterne til at stoppe op og kommentere.
Kommentarer fra nogle af de andre udstillere, og der var mange rosende ord, og stor tilfredsheds med udstillingsfaciliteter. For nogles vedkommende større salg end de havde forventet.

Folkene bag udstillingen…
Kimbrernes klubmedlemmer er så godt som alle involveret i arbejdet med at afvikle arrangementet, hvor arbejdsopgaverne er mangfoldige, så som op og nedtagning, vagter, information, PR og m.m. det fortæller Bent Rask og Knud E. Christensen, et par af tovholderne bag arrangementet. De oplyser også, at besøgstallet er støt stigende, og antal udstiller matcher de forrige års tal, så det forventede overskud bliver formodentlig ikke mindre. Man kunne dog ikke oplyse det eksakte beløb, men formoder, at det kommer til at ligge på den gode side af et halvt hundrede tusinde.
Begge siger dog, at det er ikke pengene alene der gør det, men det er den medlemspleje, vi også har ved at lave noget så stort i fællesskab. Begge var enige om så længe kræfterne strækker til, og udbyttet er tilfredsstillende så fortsætter vi.

Inden jeg fik sluttet artiklen, kunne jeg se dette på FB….

Der skriver arrangørerne. Lidt over 1400 kunstinteresserede besøgte Tidens Kunst i Messecenter Vesthimmerland i weekenden. Det blev den flotteste kunstmesse vi har arrangeret. Udstillerne var yderst tilfredse med arrangementet. Antallet af stande er passende, så der er god plads til de besøgende, og tid til at se det hele. Den nye opstilling blev godt modtaget og ikke mindst var der stor tilfredshed med vandarrangementet. Tak til Poul Spanggaard og Martin Gregersen, for deres udsmykning i basinnet. Arrangørerne retter en stor tak til udstillerne for deres flotte kunstværker og en stor tak til de besøgende, der kom til Aars, for at få en god oplevelse. Nu retter vi blikket frem mod 2017. Forarbejdet starter indenfor de næste 3 uger.
Tak for i år - og på gensyn i 2017,
Besøg FB og se mere fra udstillingen.