Unge idrætsledere henter inspiration i Europa

18.11.2015

Tre unge ledere i foreninger under KFUMs Idrætsforbund deltog i perioden 30. september til 4. oktober i et europæisk idrætsseminar i Siderno, Italien.

 Bag seminariet stod European Sports YMCA, som er et samarbejdsorgan under KFUM i Europa.

Søren Mortensen, Rækker Møller KFUM – Lasse Carøe Kristoffersen, Aalestrup KFUM og Oliver Østergaard, Ikast KFUM er alle i gang med en længere lederuddannelse i KFUMs Idrætsforbund, der skal gøre dygtiggøre dem som ledere, og give dem impulser til at lave andre aktiviteter end idræt. Uddannelsen indledtes med et kursus på Hellebjerg Idrætsungdomsskole i sommerferien, og lige nu arbejder de tre med projektet i deres foreninger, som de får hjælp til af forbundets konsulenter og instruktører.

 

Det var rigtig spændende at møde unge fra andre lande i Europa. Vi oplevede, at vi i Danmark er langt fremme, når det gælder lederuddannelse. Vi kunne derfor give nogle af vores erfaringer videre til de øvrige deltagere, fortæller Søren Mortensen fra Rækker Mølle, der er træner og medlem af klubbens ungdomsudvalg.

 

Han fortæller endvidere, at han fik mange nye kontakter, som han håber, han kan udbygge, og få mulighed for at mødes med igen, når KFUM kalder til kursus i Europa.

I seminariet, der bar titlen ”Learning Sport – having fun”, deltog der unge fra blandt andet Ukraine, Makedonien, Finland, Tyskland og Italien.

Det er ikke billigt at sende unge ud i Europa, derfor er KFUMs Idrætsforbund glade for at Y´s Men´s klubberne i Ikast, Skjern og Aars ydede støtte til deltagelsen.

Udover de tre klubber var der tilskud fra Kalundborg Y´s Menette klub. Disse penge blev blandt andet brugt til at yde tilskud til deltagerne fra Makedonien og Ukraine.