Vejle Y´s Men´s Club 2 har fået ny aktivitet.

25.09.2018

Af: Ulrik Lauridsen

Klub Vejle 2 har de seneste år talt meget om en fællesskabende aktivitet i lighed med vort tidligere loppemarked, som vi lukkede ned.

Det er nu lykkedes os at få en aftale med Danmission om at hjælpe dem med deres eksporttøj.

Vi har det sidste år haft 4 klubmedlemmer, og et nyt medlem er på vej, så vi er nu 5 chauffører til at afhente tøjet ude i butikkerne i Jylland og på Fyn.

Butikkerne pakker overskudstøj i sække, som bliver afhentet efter en fast køreplan af vore chauffører. Der er faste daglige afhentninger med varighed af 3-6 timer afhængig af afhentningsstederne.

Sækkene bliver lagt i bure, som kan rumme ca. 10 -12 sække. Hver bil har 9 bure med på turen, hvilket fuld læsset passer til bilens samlede bruttovægt på 3500 kg.

Den nye aftale er nu, at vi som klub både afhenter, står for opbevaringen og læsning af eksportbilerne. Burene læsses af i en hal i Vejle, og her bliver det jævnligt afhentet af store lastbiler.

Vi læssede for nylig 13 ton. Det tog 10 mand 1,5 timer, og der var også tid til, at man på skift får en kop kaffe og en bolle. Arbejdet med læsningen fungerer på ”samlebånd”. Nogle kører burene frem til transportbåndet, 2 mand smider sækkene på båndet og 2 mand står på lastbilen og stakker det pænt.

Tøjet køres sydpå til Polen, Holland eller andre aftagerlande, hvor det bliver sorteret. Der er også sko og tasker imellem. Alt tøjet bliver genbrugt i tredje lande, enten som det er, eller det bliver syet om, eller det bliver revet til tvist og klude.

Klubben ser frem til, at fællesskabet højnes med denne aktivitet. Der var allerede god stemning under den første læsning af eksportbilen.

Klubben har naturligvis en økonomisk aftale med Danmsission, så det giver et afkast til fondskassen, hvilket er til gavn for spejdere, KFUM&K, FDF og socialt arbejde.

Efter at have afviklet Regionskonferencen mærkede man i klubben, at arbejdsfællesskabet her kunne medføre mere, hvorfor vi greb chancen, da den opstod om dette tøjprojekt, som blev godkendt med akklamation på klubmødet i august