Den norske præsident Kjell Staalesen hilser på den danske sekretær Tove Viftrup

Venskab i Norge!

13.11.2016

Af: Tjenesteleder for Venskabsklubber og World Outlook Villy Mølgaard,

20 personer i fem biler fra Hammer tog i oktober til Kongsberg i Norge, hvor klubben skulle fejre 30 års virke. Vi besøger stort set hinanden hvert andet år, og vi er privat indlogeret. Min kone og jeg boede sammen med andre hos Anne og Kjell Staalesen.

Vores værtsfolk var gode til at få snakken til at gå. Ved hvert måltid havde Kjell et eller andet tema, vi skulle behandle. Vi skulle fortælle om vores familie, arbejde, glæder og sorger, og vi lyttede også til værtsparrets spændende indlæg.

Kongsberg er en gammel, rig by pga. sølvminedrift, og byen fik Norges første universitet, der dog senere blev flyttet til Oslo. 

 Vi besøgte Kongsberg Teknologipark, hvor vi fik et godt indblik i olie- og gasindustrien og teknologien omkring denne industri. Kongsberg kirke bærer præg af den store fortid, og det var interessant at se prædikestolen, der er placeret over alteret. 

Hvad skulle vi have med som gave? Klubben i Kongsberg ønskede en pengegave til de grønne spejdere, og sådan blev det. 

Festtalen var en gennemgang af Kongsberg-klubbens historie, og vi hørte bl.a. at Anne og Kjell var de første, der besøgte de tre nye klubber i Det nordlige Rusland. Bl.a. Monchegorsk der er i triangelklub med Sæby i Danmark og Kråkerøy i Norge.

Vores besøg varede ikke engang to døgn, men hvor oplevede vi meget, og blev berigede.