Week 4 You arrangementet i Vejle.

06.02.2017

Af: Poul E. Petersen

135.000 kr. blev uddelt til velgørende formål. Vejle-klubberne: Club Vejle 1, Club Vejle 2, Club Vejle Trekanten og Club Vejle Vadestedet. Klubberne havde en stand i Bryggen lørdag 28. januar tæt ved hovedindgangen. Det var et arrangement som virkeligt var synligt i gadebilledet.

Hele arrangementet, vidnede også om et fantastisk PR-arbejde. Vejles fire Y’s Men's klubber uddelte 135.000 kroner til forskellige foreninger og organisationer i Vejle. Det sker altid i den fjerde uge. Y’s Men's klubber har tradition for at gøre opmærksom på deres arbejde under den fælles overskrift ”Week4you”. Der blev uddelt balloner til børnene. Der blev orienteret om Y's Men, uddelt brochurer til interesserede. Der var ligeledes materiale der fortalte om klublivet, og det at være Y’s Man. Uddelingen af de mange penge foregik også fra standen.

Modtagere af pengegaverne….

Dem der fik glæde af pengene var blandt andet FDF, KFUM & K Teen-Event i Nr. Nissum, KFUM spejderne i Bredballe og Lystruphave Efterskole. Vejle-klubberne støtter også Y’s Men’s bevægelsens regionsprojekt i Danmark, som i år omfatter opbygning af et KFUM lejrcenter i Kosovo, og et dansk projekt under Center for Ungdomsstudier (CUR), under temaet ”Det med Gud – men hvordan?”.

Projekterne får på landsplan et samlet beløb på 1.400.000 kroner der er indsamlet af de 140 danske Y’s Men's klubber.

Aktivitetsoverskuddets anvendelse…

Lejrcentret i Kosovo er et sted, hvor udsatte børn med svære fysiske og mentale skader kan få ophold. Der er også mulighed for, at minoritetsgrupper kan mødes på centret, og være med til at skabe en mere retfærdig ligestilling i samfundet. Projektet under Center for Ungdomsstudier er rettet mod ledere i ungdomsorganisationer. Lederne skal kunne engagere og mobilisere, og sætte ord på begrebet Gud, og det man tror på. Overskuddet fra klubbernes aktiviteter er de pengene, som Vejle-klubberne kan uddele. De mange aktiviteter, som bl.a. omfatter, julekalendersalg, kunstudstillinger, salg af juledekorationer, uddeling af kirkeblade, samt salg af Albert Bertelsen reproduktioner m.m.