Y’s Man på hædersskamlen….

19.01.2017

Af: Poul E. Petersen

Hardernes Y’s Men’s Club har indstillet Arne Nielsen til optagelse i den Den Gyldne Bog. Arne der har været medlem af Hardernes Y’s Men’s Club i mere end 40 år, og kendt for at være uhyre aktiv, både lokalt, i distriktet og på landsplan

Han har beklædt adskillige tillidsposter i Y’s Men, - bl.a. som distriktsguvernør hvor han også har modtaget Elmer Crowe Award, - i regionen blandt andet som regionsledelsesmedlem - RLM og regionsleder, tjenesteleder, samt internationalt virke.
Arne har været initiativrig – haft et enestående ”Gå på mod” og vedholdende med sine mange ideer.
Har udgivet flere bøger, og altid med et ønske om, at overskuddet skulle gå til noget målrettet.
I øjeblikket er det Kosovo, Arne viser sin store opmærksomhed, og har evnet, at få mange andre Y’s Men med på ideen. Han har altid haft store evner til at skaffe donorer til de forskellige projekter.
Arne har haft stor betydning for klubbens udvikling gennem de mere end 40 år han har været medlem.
Klubbens præsident Evald Haaning Andersen havde disse ord med på vejen:
 - Din indsats taler for sig selv uanset, hvor du er i Y’s sammenhænge, og jeg ved, at der står stor respekt omkring dig, - og det du står for, hvor du end er.
Derfor Arne, ønsker klubben at hædre dig for din utrættelige indsats ved, at vi har indstillet dig til at blive optaget i ”Den Gyldne Bog”.

Arne kunne sammen med sin hustru Signe, der er kendt for disse ord: ”Arne skal have lov til det, han gerne vil”! Så der var stor tak til dem begge, og blomst til Signe for sin tålmodighed med Arne’s virkelyst. De kunne på denne højtidelige aften, side om side modtage certifikatet der bevidner indstillingen.

Hvad er Den Gyldne Bog? ……

Bogen blev påbegyndt i 1967 af Y's Men International, der udgør en særlig afdeling under The Endowment Fund. Bogen optager hædrende omtale af enkeltpersoner, klubber, distrikter eller regioner mod, at et beløb på mindst 100 US-dollars indbetales til Endowment Fund. Der må gerne indbetales større beløb, idet der ikke er noget loft.

Endowment Fund (EF) blev oprettet i 1953 med det formål at yde finansiel støtte til at udbrede Y's Men's bevægelsen. Det blev bestemt, at kun renterne kan bruges, mens selve fonden ikke må røres.
I årenes løb har danske klubber indbetalt pæne beløb til EF; over de seneste ti år er det blevet til godt 15.000 US-dollars i gennemsnit pr. år.

THE GOLDEN BOOK opbevares på Y's Men International ‘s hovedkvarter i Schweiz.
Blandt de mange danskere, der er optaget i The Golden Book vil vi nu også finde Arne Nielsens navn.