Y's men fra Distrikt Grænseland sætter spor på Spejdernes lejr i Sønderborg

17.05.2017

Af: Nis Thaysen

Spejdernes Lejr sætter spor, når deltagere og gæster ridser deres navne i 10.000 teglsten. Forleden blev aktiviteten testet hos KFUM i Dybbøl.

På Spejdernes Lejr i Sønderborg 22.-30. juli står lokale teglværker og KFUM Spejderne i Dybbøl for en aktivitet, hvor både lejrdeltagere og gæster kan ridse deres navn i en teglsten. Forleden holdt KFUM i Dybbøl en lille test.

- Vi ville se, hvor hurtigt det går, og om det er det rigtige værktøj. Det går ganske fint. Når spejderne er over seks år, kan de stort set klare det selv, konstaterede Nis M. Thaysen, medlem af grupperådet og initiativtager til aktiviteten sammen med sin hustru, Else Marie, der er gruppeleder.

Parret er også aktive i Alssund Y's Mens Club, og her opstod ideen om teglaktiviteten. Siden er Egernsund Tegl og Petersen Tegl ved Nybøl Nor gået med i partnerskabet, og de leverer 10.000 sten.

 Aktiviteten kommer til at foregå i et stort telt midt på det centrale  torvet af Spejdernes lejr. Der vil også være information om hvem Y´s men´s, er,og vi byder lederne på kaffe mens spejderne sætter spor.

 

Teglværkshistorien fortælles

Medlemmer af Y's Mens Club fra hele grænseområdet medvirker som frivillige i aktiviteten sammen med andre KFUM-støtter og forældre, og forleden var et dusin af dem med til testen. På lejren stiller de frivillige op i hold med fem ad gangen i et stort telt. Her vil også være folk fra teglværksmuseet Cathrinesmindes Venner, som med film og billeder vil fortælle teglværkernes historie i området.

 

Stenene lægges i området

Stenene med navne og inskriptioner vil bagefter blive lagt på lejrpladsen, Kær Vestermark. Dog vil 4000 af dem vil blive fragtet til Gråsten, hvor de skal lægges i Slotshavn. På lejren kan deltagerne vælge, om deres sten skal i Gråsten-bunken eller i Kær Vestermark-bunken. Så ved de, hvor de skal hen, hvis de vil vende tilbage til et gensyn med deres sten. På den måde passer teglaktiviteten fint med det tema, Spejderne har valgt for lejren: Vi sætter spor.

 

Har i lyst til at være med så kontakt os

Mere information fås hos: 

KFUM Dybbøl, Nis M. Thaysen, nis.thaysen@mail.dk, M: 23 30 32 65