Y’s Men International Region Danmark er nu udvidet med endnu et land i Central Øst Europa

29.05.2017

Af: Jens Nielsen, regionsleder 2016-17

Officielt skete udvidelsen fredag den 19. maj kl. 12.00 i den ortodokse kirke i hovedstaden Chisinau i den lille Republik Moldova, der ligger indeklemt mellem de 2 store lande Ukraine og Rumænien.

15 mænd med en gennemsnitsalder på kun 28 år er chartermedlemmer i Y’s Men’s Club Chisinau, Moldova.

Medlemmerne kommer primært fra den lokale afdeling af YMCA med generalsekretær Nicolae Pascaru i spidsen, der nu er klubbens sekretær.

Klubbens charterpræsident er Serghei Stoler, der er ivrig Taekwondo træner, ligesom mange af Y’s Mens klubbens øvrige medlemmer er særdeles sportsinteresserede også på lederplan. YMCA har gennem lang arrangeret flere sportsaktiviteter. 

YMCA og klubben har i nogen tid arbejdet med opførelse af et lejrcenter i det østlige Moldova, hvor børn og unge – når fase 1 af projektet er opført – kan blive aktiveret og opleve det at være sammen i dejlige, fredelige og grønne omgivelser.

2 af klubbens medlemmer deltog 27.-28. maj i Distrikt Transsylvanien konference, der blev afholdt i Baia Mare (oversat: mine stor) i det nordlige Rumænien.

Klubbens sekretær og vicepræsident vil også deltage i den danske Regionskonference i Holstebro sidst i juni.

Ingen tvivl om, at der her er et stort potentiale i Y’s Men udviklingen, de unge medlemmer vil noget aktivt og fremadrettet, og det er i fuld tråd med årets tema: ENGAGEMENT – gør det frivilligt, medmenneskeligt og gør det!