Y’s Men repræsenteret ved Frivillighedsmessen i Skjern

15.01.2017

For første gang har Y’s Men været repræsenteret ved Frivillighedsmessen i Skjern Kulturcenter i lørdags. Klubberne rejser midler til kristelige børne- og ungdomsorganisationer både lokalt og globalt. Formålet med at være repræsenteret på Frivillighedsmessen er både at blive kendt og desuden at få endnu flere ind i fællesskabet om at skaffe midler til børne- og ungdomsorganisationer i ind- og udland.

Y’s Men’s projekter…
I dette klubår støtter klubberne i Danmark etablering af et KFUM lejrcenter for børn og unge i Gjakova i Kosovo.
Dette center er primært for børn og unge fra udsatte familier, der lever under svære fysiske og mentale forhold efter krigen i Kosovo.
Desuden støttes et dansk projekt, der er et tvær-organisatorisk metodeudviklingsprojekt med fokus på intentionelt lederskab og kristendomsformidling blandt ledere i kirkelige børne- og ungdomsorganisationer.
Ligeledes er der hvert år et skattefradragsprojekt, som alle kan støtte.
Projektet i år er et samarbejde mellem Y’s Men Region Danmark og Rønde Efterskole om at støtte udsatte børn i Kirgisistan.


Y’s Men’s klubberne….
I Ringkøbing Skjern kommune er der 6 klubber, der ved forskelligt frivilligt arbejde tjener penge til uddeling især til gavn for børn og unge.
Y’s Men danner blandt andet netværk med KFUM og KFUK , FDF, KFUM’s Idrætsforbund, de grønne pigespejdere og KFUM spejderne.
Desuden samarbejder bevægelsen med sociale og diakonale organisationer som for eksempel Folkekirkens Nødhjælp, KFUM’ s Soldaterhjem, KFUM og KFUK’s sociale arbejde samt Blå Kors Danmark.
Mange af medlemmerne i klubberne har en fortid i KFUM og K eller har været spejderledere.
Det er ikke udelukkende for ældre mennesker, men i høj grad for mennesker på 30+, der har lyst til at gøre et stykke frivilligt arbejde i et kristent fællesskab.