Y’s Men’s støtte til internationale deltagere på FDFs landslejr

12.07.2016

Over 11.000 FDF’ere er lige nu samlet til landslejr på Sletten ved Himmelbjerget. Til trods for at vejret ikke er det allerbedste, er humøret højt og legen trives i de naturskønne omgivelser.

Blandt de mere end 11.000 deltagere er der 600 gæster fra 28 nationer. Det er repræsentanter fra FDFs brødre og søstre organisationer verden over. Boys Brigade, som er den engelske version af FDF, er rigt repræsenteret, men også fra Belgien er der kommet mange deltagere. Herudover er der blandt andet repræsentanter fra Sydafrika, Indien og Myanmar, hvor FDF lige nu gennemfører et projekt i samarbejde med KFUM og KFUK.

Søndag formiddag var gæster fra landets Y´s Men´s og Lions klubber indbudt til International reception på lejren sammen med repræsentanter fra de 28 nationer. Der er  612 internationale deltagere på lejren.

En massiv økonomisk støtte fra omkring 100 Y´s Men´s klubber og Lions klubber har været med til at sikre de udenlandske gæsters deltagelse. Y's Men og Lions klubber støttede med 335.850 kr.

 

Ved receptionen fortalte lejrchef Morten Krogsgaard Holmriis om lejren og temaet, som er leg.

-  Legen samler os alle på tværs af køn og nationaliteter. I legen taler vi alle samme sprog, og legen åbner øjnene for samhørighed og forståelse til trods for at vi mødes med forskellige baggrund, sagde lejrchefen blandt andet.

Formanden for lejrens internationale udvalg rettede en tak til Y´s Men’s og Lions klubberne for den massive støtte.

-  Vi har fået mange små og store bidrag, og det viser at mange hænder bakker op om vores arbejde. Det betyder rigtig meget for vore udenlandske gæster, at de kan være med her. De er med i fællesskabet og suger viden til sig, ligesom vi kan lære noget af dem, sagde formanden for lejrens internationale udvalg Tine Stenum.

Lejren fortsætter til og med fredag.