STØT UDSATTE BØRN I KIRGISiSTAN

Skattefradragsprojektet 2017 er en fortsættelse af samarbejde fra projektet 2016, mellem Y´s Men Region Danmark og Rønde Efterskole” 

Hvert forår rejser eleverne til Kirgisistan, hvor de bor på CPCs børnehjem. Inden rejsen planlægger eleverne forskellige aktiviteter, som de skal lave med børnehjemsbørnene. Med faget ønsker Rønde Efter- skole at inspirere til global solidaritet og styrke eleverne evner som projektledere. Rønde Efterskole er en kristen efterskole med baggrund i den danske folkekirke. Skolens idé er “at arbejde for at give mennesker lyst, kraft og færdigheder til at skabe et godt liv for sig selv og andre”.

Udover at drive et børnehjem og lave opsøgende arbejde, er meget af CPCs arbejde centreret omkring 2 dagscentre med bl.a. - gratis madservering til udsatte børn - medicinsk og psykologisk bi- stand - ung-til-ung-undervisning (Peer- to-Peer) Eleverne på Global Iværksætter har i samråd med CPC besluttet, at pengene fra Skattefradrags- projektet skal gå til uddannelse af unge Peer-to-Peer-ledere samt mad til og sommerlejr for børnehjemsbørnene.

Hent folder >>

Linjefag Globa Iværksætter

Rønde Efterskole har gennem en årrække haft et humanitært projekt i Kirgisistan, hvor eleverne på faget ”Global Iværksætter” samler penge ind til organisationen Center for Protection of Children (CPC).

CPC arbejder for gadebørn og andre udsatte børn i hovedstaden Bisjkek.

Eleverne planlægger og organiserer selv events og arrangementer til fordel for CPC.

[Læs mere om Global Iværksætter]