Ingen skal vokse op med fulde forældre.

Men en tredjedelaf alle børn i Grønland vokser op med alkoholmisbrug i den nærmeste familie.

Blå Kors Danmark, Blå Kors Grønland og Y’s Men Region Danmark har givet hinanden håndslag på, at disse børnskal have hjælp, når far eller mor svigter.


Tak for din støtte til regionsprojektet 2015-16!

Y’s Men vil gøre livet bedre for de grønlandske børn

Tekst // Bo Nygaard LarsenFoto // Colourbox


Årets regionsprojekt i Y’s Men handler om at skaffe midler til hjælp til grønlandske børn, der lever i familier med misbrug. Blå Kors, der står for projektet,er begejstret for den store opbakning fra Y’s Men.

 

Det er langt fra alle grønlandske børn, der har det lige let.

Omkring en trediedel af dem lever i familier med misbrug, og der er stor risiko for, at de senere i livet får psykiske og sociale problemer.

Derfor har Blå Kors Danmark og Blå Kors Grønland indledt et samarbejde med Y’s Men Region Danmark for at hjælpe børnene.

Y’s Men Region Danmark gjorde allerede sidste år projektet til et regionsprojekt, og det er det også i år. Målet er at indsamle 1,2 millioner kroner, og de første penge fra landets klubber er allerede ved at blive samlet ind.

Arbejder i 30 byer Konkret vil Blå Kors Danmark og Blå Kors Grønland yde rådgivning og støtte til børn i familier med alkoholmisbrug i Grønland.

Blå Kors Danmarks søsterorganisation i Grønland har afdelinger i næsten 30 byer – i de største af disse afdelinger har man klubarbejde og andre aktiviteter for børn.

Det er denne hjælp, som Y’s Men Region Danmark nu vil være med at forstærke og udvide, og det glæder Christian Bjerre, der er generalsekretær i Blå Kors. »Den økonomiske støtte fra Y’s Men betyder alt for projektet. Uden Y’s Men var der slet ikke noget projekt. Derfor er jeg begejstret for, at klubberne ude i landet har taget så godt imod ønsket om at gøre en forskel for de grønlandske børn,« siger Christian Bjerre.

Projektleder er nu ansat

Med pengene fra Y’s Men er projektet nu kommet i gang for alvor. Den 1. januar blev Nivé Heilmann

ansat som projektleder. Hun har tidligere været projektleder i organisationen Som ringe i Vandet - bedre børneliv, hvor hun uddannede frivillige til at tale med børn om seksuelt misbrug samt forældrenes alkoholmisbrug.

Frem til april skal Nivé Heilmann være tilknyttet Barnets Blå Hus i Aalborg, hvor hun både skal lære mere om projektet om de grønlandske børn og besøge en række enheder i Aalborg og omegn.

I løbet af foråret rejser hun så til Grønland, hvor hun skal besøge en række byer for at uddanne og hjælpe medlemmer i Blå Kors Grønland til at tale med børn om alkohol og seksuelt misbrug.