Ambulancen i aktion

Af Maria Haahr, supporterkoordinator
Mor-barn-centeret i Bohong i Den Centralafrikanske Republik har lige fået en ny ambulance, finansieret med stor støtte fra Y’s Men Region Danmark, og den er både personale og patienter meget glade for. Ambulancen gør det nemlig muligt at transportere patienter, som ikke kan behandles lokalt, videre til større sygehuse. Læs mere >>

 


Ambulancen til Mor-barn-centret er leveret

Af Maria Haahr, Supporterkoordinator
En lille opdatering omkring ambulancen til Mor-barn-centret i Bohong og en hilsen til jer og tak fra centrets leder Catherine Naabeau.

Ambulancen er lige ankommet til Bangui i Centralafrika, efter at medarbejdere fra centret har transporteret den fra Douala i Cameroun, hvor den har været tilbageholdt af toldmyndighederne efter ankomst til havnen tidligere på sommeren. Det er desværre ikke usædvanligt at toldbehandling tager tid, men vi glæder os over, at
ambulancen meget snart kommer i brug.
I Bangui skal bilen indregistreres og derefter køres den til centret og kan begynde sit virke som ambulance. Læs mere >>>

Livsnødvendig ambulance på vej til Centralafrika

Stor donation fra Ys Men Region Danmark gør det muligt at købe en ambulance til Mor-barn centeret i Bohong i Den Centralafrikanske Republik. En ambulance, der vil betyde forskellen mellem liv og død for fødende kvinder og alvorligt syge børn og voksne i det fattige og uroplagede land.

Mission Afrika vil gerne sige Ys Men Region Danmark en stor tak for, at man har valgt at bakke op om dette vigtige projekt. Donationen gør det sammen med centrets opsparede midler muligt at indkøbe en ambulance til Mor-barn-centret. En ambulance, der vil være med til at redde mange liv.

På trods af at centret dækker et område på størrelse med Bornholm, råder de i dag ikke over en ambulance og det betyder, at mange patienter ikke har mulighed for at blive transporteret videre til behandling på hospitaler, som er i stand til at håndtere kejsersnit og andre sygdomstilfælde, som ikke kan behandles på Mor-barn- centeret.

Det kan de med anskaffelsen af en ambulance, og da den også skal anvendes i forbindelse med centrets vaccinationsprogram, vil tilstedeværelsen af ambulancen få enorm betydning for sundhedstilstanden i hele området.

Mission Afrikas partnerkoordinator Thore Eklund besøgte for nyligt Mor-barn-centeret i Bohong og kunne her overbringe den gode nyhed omkring donationen til centrets leder jordemoder Catherine Naabeau og resten af personalet. Nyheden blev modtaget med stor glæde af alle på centret, da den store donation betyder, at centret snart får meget bedre muligheder for at hjælpe de mennesker, som kommer til centret med akut brug for behandling.

Den vedhæftede folder giver flere informationer omkring Mor-barn-centeret i Bohong og fortæller om det store arbejde, som centret gør for at forbedre vilkårene for kvinder og børn i Den Centralafrikanske Republik.

undefinedHent folderen>>>

Ambulance til Afrikas kvinder

Af RDE Arne Nielsen

Når det er muligt for Y’s Men Region Danmark at donere 155.000 kr. til Mission Afrika til en ny ambulance til Kvindecentret i Den Centralafrikanske Republik sker det i kraft at flere års opsamlede momskompenserende midler, der skal anvendes til velgørende formål.

Og det må i allerhøjste grad være akut velgørende formål, at sikre transportmuligheder først og fremmest fødende kvinder – de kan jo ikke vente til senere.

Idet der henvises  til  ”pressemeddelelse” kan det oplyses, at den formelle overdragelse af ambulancen vil  ske på  regionskonferensen i Frederikshavn til Mission Afrika, der også fremover vil være villig til at informere ved diverse møder i Y’s Men's regi om Kvindecentret i  Den Centralafrikanske Republik og Mission Afrikas arbejde i øvrigt.