FDF og KFUM og KFUK i Danmark er fælles om det ene projekt.

Projektet består af en række delprojekter, som de to organisationer dels er fælles om, dels implementerer hver for sig.

I fællesskab ønsker FDF og KFUM og KFUK i Danmark, at udvikle et nyt kristendoms-gulvspil, som skal bruges til forkyndelse blandt store børn og unge.

FDF ønsker at anvende Geocaching, der er en hurtig voksende friluftsaktivitet i Danmark, til at omfatte læring om kirke og kristendom. Det kan bl.a. ske ved interaktiv brug af mobiltelefoner, GPS’er og hjemmesider kombineret med et aktivt friluftsliv.

KFUM og KFUK i Danmark vil etablere et Tante Andante-aktivitetshus i KFUM og KFUKs bygning i Lemvig.
Tante Andante er et kreativ børneunivers, der er skabt af pædagogen og forfatteren Benedicte Riis.
KFUM og KFUK ønsker i samarbejde med Tante Andante at kombinere det fantasifulde univers med det kristne budskab og kristne værdier.
Projektet i Lemvig skal også inspirere andre lokale afdelinger i KFUM og KFUK til at sætte lignende projekter i gang.

Disse delprojekter beløber sig til i alt ca. 650.000,- kr.

Tante Andante

Så er regionsprojektet Tante Andante i fuld gang

Af Bessie Rauff, Kommunikationskonsulent KFUM og KFUK i Danmark
 

Festlig åbning af Tante Andante

Det nye Tante Andante Hus blev indviet i Lemvig 1. september, hvor lokalkonsulent Elin Engholm Knudsen i skikkelse af den legesyge og fantasifulde Tante Andante indtog KFUM og KFUKs bygning i Lemvig.

 Flere hundrede var mødt op, da Tante Andante sammen med sit band kom sejlende ind i havnen i Lemvig for med musik og sjov at åbne det nye Tante Andante hus, der er et hus fuld af farver, huler og udklædningshjørner. 

”I Tante Andante Huset er der plads til fantasi og sjov. Her kan man være sammen og synge, lege og lave skægge aktiviteter, som er baseret på fællesskab med andre, også dem man ikke kender. Huset er åbent for alle, også turister, der tilfældigvis kommer forbi,” fortæller Elin Engholm Knudsen. Hun er uddannet musiklærer og ansat af KFUM og KFUK som lokal konsulent og daglig leder af det nye Tante Andante hus i Lemvig.

CRUX – et regionsprojekt 2007-2008.

ved generalsekretær Ulrich Piltoft, FDF

Så er vort fælles projekt CRUX kommet rigtigt langt. Det går i luften til sommer ved et stort arrangement på FDFs Lejrcenter Vork ved Vejle. 

FDF arbejder på fuld tryk for at få CRUX gjort færdig til sommer. Vi bringer her et par indtryk fra alle de tilbud, der kommer ud af det fælles projekt med Y's Men klubberne. 

På  http://crux.fdf.dk   kan man se, hvordan hjemmesiden ser ud.

 

Status

2007 - 2008 Forkyndelsesmaterialer i FDF og KFUM & KFUK, og støtte til kirkecafé i Szombathely, Ungarn og REMI i Nigeria.

status november 2010