DISTRIKTSKLUBMØDE – JA, HVORFOR IKKE?

Af: Carl Hertz-Jensen Vejle Trekanten Y’s Men’s Club

Godt 60 deltagere fra Distrikt Sydøstjylland mødte torsdag den 3. november op til en anderledes form for møde: Distriktsklubmøde, et nyt tiltag, som viste sig at være særdeles vellykket.

DG Søren Winther Nielsen gav oplagt ordet og musikken til aftenens gæst, Ronnie Flyvbjerg Olesen.
- Navnet virker sikkert bekendt for en del. Han er nemlig musikansvarlig for et væld af arrangementer i ”Mariehaven”, som jævnligt vises på TV på DK4.

Han spillede og fortalte levende og engageret om sit eget liv med musik lige fra den tidligste barndom, da han i 1977 kom som adoptivbarn fra Sydkorea og kom ind i en meget musikalsk familie i Filskov, hvor han stadig bor. Musikken var og er en stor del af familiens liv, og blev dermed også hans livsbane. Han var nysgerrig og lærenem og begyndte snart at optræde med sine evner og sin elskede musik. Han kom gennem det meste af sin skoletid til at levere store dele af musikken til daglig og til særlige arrangementer på Filskov Skole, som i dag er hans og familiens hjem med stor musikafdeling i de gamle klasselokaler.

Undervejs i fortællingen om sit liv med musikken spillede han det ene nummer efter det andet på klaveret, hvor vi som tilhørere måtte undre os over hans formidable evner til at få klaveret til at lyde som et helt orkester i flere klassiske numre, i mere moderne rytmer, i jazz, beat og folkemusik.

Fængslende, betagende, medrivende, og et helt særligt skue at se hans fingerfærdighed på tangenterne, ganske enkelt utroligt, med skift i tempo, fylde og energi.

Hans evner på klaveret var aldeles overbevisende, og det var også hans evner til at formidle både sit budskab og sin historie. Vi fik alle en inspirerende oplevelse.

At bruge et distriktsklubmøde på den måde må betegnes som en succes, så en fortsættelse kan kun anbefales! Stor tak til distriktsledelsen i Sydøstjylland for at gøre dette forsøg.

Download artiklen...

Tilbage til nyhedslisten