Endnu en ny Broderklubforbindelse med dansk klub!

Tillykke til Vejle Y´s Men´s Club 2 med broderklubforbindelsen for nylig den 1. juli 2020 med en hollandsk klub, Y´s Service Club of Zwolle. Holland tilhører Region Central South Europa, en region der desværre ikke har ret mange klubber, men der arbejdes på udvikling, og serviceklubben, som de kaldes i Holland, er en ny klub chartret i marts 2019 med syv medlemmer. Klubben har i dag ni medlemmer.

Selv om vi måske synes, at Y´s Men-bevægelsen i Danmark ofte ikke er særlig synlig, så er vi det land i verden med flest medlemmer i forhold til landets indbyggerantal. Og vi kan glæde os over, at antallet af nye broderklubforbindelser med danske klubber stort set kan opveje antallet af forbindelser, som ophører. Når en venskabsforbindelse ophører, er det sjældent, fordi de to klubber bliver trætte af hinanden. Årsagen er næsten altid den, at medlemmerne i en af klubberne eller i begge klubber bliver for gamle. Vi kan konstatere, at ca. halvdelen af de danske klubber, dvs. ca. 70 af de ca. 140 danske klubber, har en eller flere venskabsklubber.

Venskabsforbindelsen mellem Zwolle og Y´s Men´s Club Vejle 2 kom i stand, fordi Vejle 2 i klubåret 2019-2020 var så heldig at have lederen af Europa, AP Ulrik Lauridsen som et af sine medlemmer. Han fortæller, at han i august 2019 mødte præsidenten i Zwolle-klubben Martin Vosian ved KFUMs 175-års jubilæum i London. Her drøftede de klubbens liv og virke, og Ulrik opfordrede Martin til at komme til ledertræningen i Pärnu i Estland samme år i oktober. Det kunne han ikke, men sendte Roline Kranenborg. I Estland talte Roline og Ulrik bl.a. om broderklubforbindelser og nu er det så pr. 1. juli 2020 en realitet, at Y´s Men´s Club Vejle 2 og Y´s Service Club Zwolle er broderklubber. – Det skulle gerne inspirere andre danske klubber til at etablere en broderklubforbindelse.  

af Villy Mølgaard, RSD for Broderklubber & World Outlook

Tilbage til nyhedslisten