Folkemødet 2019

Så er Folkemødet afviklet, Y`s Men Region Danmark deltog i teltet "Mellem Himmel og Jord", som sidste år. Her var et godt og varieret program, både med politikere, kirkefolk og lægmand/kvinde. Overskriften på Folkemødet var i år >>De 17 Verdensmål<<.

I "Mellem Himmel og Jord" teltet, hvor også Y’s Men Region Danmark havde til huse, var der fire debatter torsdag, otte om fredagen og fem om lørdagen, søndag blev der afsluttet med en festlig økumenisk gudstjeneste i Allinge kirke.

Det var det regionens repræsentanter Jens Bæk og Gorm Skousen der fik mulighed for at deltage.

De fortæller:>> For os der var med som Y`s Men og medindbyder i programmet i teltet, gik vi i pauserne rundt, og talte med de besøgende. Her traf vi på både aktive og tidligere Y`s Men. Det var interessant at tale med begge grupper, den sidste gruppe, var lærerig derhen, at kammeratskabet og gensidig respekt for hinanden er værende faktorer i Y’s Men, er den ikke til stede, kan det ende med et brud i Y’s Men sammenhænge. Vi må dog erkende, at der generelt ikke er det store kendskab til vores Y’s Men organisation, men vi fik mange gode samtaler, så synlighed er kodeordet fremover. Synlighed sker ved personligt at tale med begejstring om det, der brænder inde i os, ikke så meget gennem de brochurer og Cv Card, de skal kun fremkalde en god samtale i tankerne ved et senere kik på materialet<<

Jens Bæk og Gorm Skousen anbefaler at det kan være en god oplevelse for en klub, at tage samlet til folkemødet, det er oplevelse at høre de mange forskellige debatter og samtaler rundt om i byen, så kom frit frem, måske kan I bruge Folkemødet som en udvidet sæsonafslutning opfodrer de til.

Økonomisk overskueligt

Prisen for at have et fast opholdssted i Himmel og Jordteltet er begrænset, hvis 2-3 klubber går sammen. Vi kan på det kraftigste anbefale samarbejdet med de Bornholmske Frikirker, som er meget åbne og vi er dem stor tak skyldig for det store arbejde de gør i arrangementet. De har sørget for alt det praktiske, såsom kaffe og kage hele tiden til alle der kommer i teltet og ved bordene udenfor. Aftaler med teltudlejer, lydanlæg, borde og stole og ikke mindst om at have en god og afslappet atmosfære så folk føler sig velkomne, fortæller de 2 deltagere fra regionen.

FAKTA

Overskriften på Folkemødet var i år >>De 17 Verdensmål<<, hvilket mange foredrag bar præg af, også vores input med Merete Bonde Pilgaard "Kan frivillighed og venlighed holde os sunde og raske", det gav en god debat mellem Merete og publikum, og debat får forhåbentlig tilhørerne til at tænke mere over budskabet.

Sygeplejersken Merete Bonde Pilgaard, stiftede i 2013 >>Venligboerne<<, hun forestillede sig ikke i sin vildeste fantasi, at bevægelsen ville blive kendt i både ind- og udland. Egentlig håbede hun bare, at hendes egen kommune, Hjørring Kommune, ville blive et mere venligt sted.

Fem år efter stiftelsen har organisationen over 150.000 medlemmer fordelt i undergrupper verden over. Bevægelsen har været indstillet til Nobels Fredspris, og Merete Bonde Pilgaard er blevet kåret som Årets Nordjyde. Hun har senere forladt organisationen.

Påtænker i at deltage i Folkemødet

For klubber der tænker på at deltage i Folkemødet 2020 (10. gang det afholdes) er det vigtigt at være med fra starten med mødeplanlægning som sker torsdag d. 9. august kl. 10.00-13.00 i KBH Vineyard, Nyvej 7, Frederiksberg (NB: ny lokation -nærmere info I vil modtage indkaldelser/dagsorden primo august.)

Giv et skriv til enten Jens eller Gorm, så sender de yderligere information om mødet.

 

Tekst // Poul E. Petersen

Tilbage til nyhedslisten