I Madagaskar må der ikke flyves med passagerer, men MAF redder stadig liv

Vejret er blevet koldere i Madagaskars hovedstad Antananarivo. Det er maj måned og vinter. Temperaturen kan falde til 5-10 grader Celcius i løbet af natten. Piloter og jordpersonale går og småfryser, mens de forbereder sig på dagens flyvning med vacciner.

I Madagaskar er flyvningerne præget af pandemien, og det betyder, at der ikke må flyves personflyvninger. Derfor udnyttes tiden på at flyve vacciner i samarbejde med UNHCR.

MAF’s flyvninger med vacciner er livsvigtige for Madagaskars børn. Hvert år fødes der omkring en million børn på Madagaskar, og hvert eneste barn har brug for vaccinationer for at komme levende gennem barndommen. Det lykkes ikke for alles vedkommende, men i MAF gør vi, hvad vi kan for redde liv.

Denne morgen er en last på 868 kg forskellige vacciner og sprøjter taget ombord i flyet. Det har været en udfordring at planlægge flyvninger i coronatiden. Der er kun få indenrigsflyvninger, og MAF har måttet arbejde hårdt for at få tilladelse til at flyve.

På en af de fjernere destinationer, Ambatomainty, fornemmes det tydeligt, at vi er langt væk fra alting. Kasser med vacciner og sprøjter bliver flyttet fra flyet og over på en oksekærre, der skal fragte dem videre. Flyet er landet midt i et smukt og stille landskab, men i de fredelige omgivelser er isolationen en udfordrende virkelighed for befolkningen, ligesom mange andre steder på Madagaskar.

Vaccinerne modtages med taknemlighed. Så er der en ting mindre at bekymre sig om, når man nu lever så afsondret fra resten af verden!

UNICEF leverer ofte en sending vacciner, bl.a. mod mæslinger, som MAF skal flyve ud til isolerede steder på Madagaskar.

Med MAF kommer vaccinerne hurtigt frem til deres bestemmelsessteder, og det er muligt at opbevare vaccinerne ved korrekt temperatur, så de forbliver virksomme.

Vil du støtte MAF igennem Y’s Mens fradragsprojekt og gøre det muligt at vaccinere endnu flere børn, og give dem de bedste odds for at klare sig igennem barndommen i et isoleret område i Madagaskar?


For 200 kroner har et MAF-fly brændstof til 20 minutters livreddende flyvning.
Vil du være med?

Støtt her....

Husk at skrive dit CPR-nr. for at få fradrag.

Tilbage til nyhedslisten