På vej til noget rigtigt stort i YMCA, Kosovo.

I klubåret 2016-17 insamledes blandt Y’s Men’s klubber i Danmark et meget væsentligt beløb – nemlig 725.000 kr. til et af årets Regionsprojekter, nemlig etablering af et YMCA-Ungdomscenter i Gjakova, Kosovo.

Beløbet rakte til indkøb af en meget flot beliggende naturgrund i Pjetershan – ca. 10 km uden for Gjakova i Kosovo - og til opførelse af 2 bygninger med hver 10 værelser og toiletforhold.

Ved en begivenhed fredag den 6. september blev centeret indviet. I ceremonien, der foregik på et allerede etableret amfiteater i det fri, talte bl. a. Past Regionsleder Jens Nielsen og overrakte CEO for YMCA, Kosovo Dorina Lluka Davies en dirigentklokke med indskription fra Y’s Men International Region Danmark. I alt deltog en delegation på 46 danske Y’s Men og ledsagere i indvielsen sammen med repræsentaneter fra Y’s Men’s Club Gjakova, håndværkere og naboer.

De indviede faciliteter er kun en lille del af en samlet helhed for centeret kaldet CampPjetershan. Såvel Gjakova Kommune og Kosovos Ministerium for Sport, Ungdom og Kultur samt YMCA afdelinger i  USA, Finland og Tyskland har velvilligt stillet meget væsentlige beløb til rådighed for færdiggørelse af et meget udvidet Ungdomscenter, der fremover også vil blive anvendt som lejrskole for børn fra hele Kosovo.

Her har vi en solstrålehistorie, der er et tydeligt bevis på, at en Y’s Men’s bevilling i form af et Regionsprojekt kan få en kolosal stor betydning for børn og unge i et land med et sort behov for udviklingsstøtte.

 

Tilbage til nyhedslisten