Vigtigt samarbejde i Sofia

Den nye DG fra 1.juli 2019 Dimiter Tomov hilser på den afgående DG fra Sofia Y´s Men´s Club Stoyan Stoizev.

Deltagerne fra de tre klubber i Bulgariens hovedstad Sofia diskuterede, hvordan de i fællesskab kunne hjælpe hinanden i arbejdet med at hjælpe og støtte organisationen ”Håbets Stjerne”, der bl.a. hjælper forældreløse unge. 

Debatten var en vigtig del af den 6. Distriktskonference i Bulgarien, der blev afholdt den 1. juni 2019 i Sofia. Bulgariens yngste Y´s Men´s Club Sofia-East (chartret i 2017) har allerede i over et år været meget aktive i dette arbejde. Klubben Sofia-East kunne berette om medlemstilvækst, så de i dag er 25 medlemmer i klubben. Under præsentationen gav alle klubbernes medlemmer udtryk for, at de var Y´s Men-medlemmer for at kunne være med til at hjælpe andre. Nogle lagde vægt på det at være kristen, og flere nævnte, hvor vigtigt inspirationen fra Danmark har været og er. Konferencen foregik på bulgarsk og engelsk. 

Det var meget spændende at høre om klubbernes mange forskellige projekter, men Klubben Sofia Y´s Men´s Club udskilte sig ved at præsidenten, der er advokat fortalte, at de var ved at rekonstruere klubben. Vi er 13 medlemmer nu, og de vil alle være aktive i vores vigtige arbejde. Nogle medlemmer var totalt passive. Der har været mange problemer med NGO (Non Governmental Organisations) og derfor har vi også måttet genetablere vores klub, og det har der været og er stadig meget arbejde med. Vi er nødt til at følge loven, og det er besværligt. Vi har problemer med hvidvaskning af penge i vores land, og denne problematik betyder også besværlige arbejdsgange for os, der forsøger på lovlig vis, at tjene penge til velgørende formål.

Blandt distriktets fem klubber var det klubben i Kosovos tur til at få valgt den næste DGEE, men da Kosovo ikke er medlem af EU, er der besværlige visum-problemer. Så man lod i stedet stafetten gå videre til klubben i Plovdiv, der har valgt Albena Taskova til næste DGEE.

af Villy Mølgaard fra Central-Østeuropaudvalget

Tilbage til nyhedslisten