Y´s Men´s Club 1000 på verdensplan blev chartret d. 24.5.1981.

Af: Ruth & Bent Junker-Hansen/ Poul E. Petersen

Det gav genlyd både lokalt og i region Danmark. Klubben var en af de første, der startede som klub for både mænd og kvinder. Her var familiebaserede værdier i front.

En triangelforbindelse.
Samme år og samme dag, den 24. maj 1981, blev en klub i Nøtterøy i Norge og en klub på Sri Lanka til venskabsklubber. Første store opgave var at hjælpe med at oprette en skole for blinde og døve på Sri Lanka. Dette skete i samarbejde med Region Danmark.

Første pengerejsning projekt blev et børnedyrskue.
Der opstod et nødvendigt samarbejde med KFUM Spejderne og traditionerne omkring dette arrangement udviklede sig til en folkefest. Gennem de 40 år har lokalbefolkningen trofast bakket op om denne begivenhed. Ligeledes har TOMBOLA opstillet ved lokale handlende givet et godt overskud.

En frugtbærende aktivitet…
Klubben i Sdr. Bjert udlejer æbletræer. Sidste år indbragte det over 11.000 kroner. Dette beløb doneres til velgørende formål. Der er stadig ledige træer med gode muligheder for frugthøst i efteråret, lyder det fra klubben. Gennem de seneste godt 30 år har klubben varetaget pasning og udlejning af æbletræer. En aktivitet der næsten er lige så gammel som klubben. Det sker i en æbleplantage som Sdr. Bjert kirke og menighedsråd har stillet til rådighed. Lejerne må selv passe og høste fra træer, som de har lejet til rimelige priser. Disse arbejdsopgaver og fællesskabet i klubben som helhed er med til at fastholde kammeratskabet og udsynet til verden omkring os og de forpligtelser, der følger med enhver ret, beretter Ruth og Bent Junker - Hansen.

Tilbage til nyhedslisten