"Emblem" versus "Logo"

Ordene "emblem" og "logo" er desværre ofte brugt som om de var de samme, men det er de ikke.

Emblem

Vores emblem er beskrevet i retningslinje 103 af den Internationale forfatning. Det er kun trekanten (og hvad der er indeni den), men ikke kloden.

Emblemet er registreret som vores officielle "varemærke" i USA (Serie No. 450,091, registrering No. 1,131,689 Reference 538-TM-031). Denne registrering er fornyet den 25. december 2004. Da det blev officielt registreret den 25. december 1984, havde stjernen flere stråler end hvad det har i dag. Historikeren Emeritus, Jim Mueller, kontrollerede dette, mens han var vores historiker og fik at vide, at dette ikke skaber et problem for os.ICM 83 besluttede at registreringen af vores emblem bør fornyes i USA (gjort den 25. december 1984 som ses ovenfor) og også at IHQ, bør undersøge "world wide registrering" (ingen spor af nogen sådan undersøgelse).


Logo

For trykt materiale, har vi tilføjet til emblemet en globus under trekanten. I forbindelse med vores 50 års jubilæum blev et særligt logo designet. Det mentes derefter, at logoet der var i brug på det tidspunkt - med to kloder, én på hver side af trekanten, kunne fortolkes som om Y’s Men opdeler verden i to (vores Y’s Men trekant set som en kile, opdele verden i to!). Det blev besluttet at tilføje ordene "50 and forward", skrevet over hele kloden og "since 1922" under kloden.

ICM 90 besluttede det logo, som vi bruger nu (selvom det i referatet fejlagtigt omtales som "emblem"). Det er det logo, som blev designet ved 50 års jubilæet - uden teksten "50 and forward" og med emblemet ("trekant delen") ændret en smule med mindre stråler fra stjernen. IHQ har et lager af "Officielle Logo ark", som er sendt med et notat til nye Bulletin redaktører hvert år.

For 75-års jubilæet blev det besluttet at bruge det samme design som for 50-års Jubilæet, men ændre teksten over kloden til ”75 and forward”.En artikel, der forklarer alt dette, "Y's Men's Emblem og Y's Men's Logo" blev offentliggjort i "Y’s Men’s World” 1-97/98.

Geneve, 20. oktober 2000/IW(iw.Emblem.doc)